El concert Jordi Fàbregas DO inaugura la 36a edició del Tradicionàrius

Comptarà amb músics de l'entorn de l'artista que amb el repertori mostren sensibilitats, l'evolució de la cultura i una mirada intergeneracional

Redacció.- El divendres 13 de gener de 2023, el Festival Tradicionàrius iniciarà els seus habituals tres mesos de programació intensa. Com cada any, el festival engegarà a les 20.30 h amb la cercavila de la plaça de la Vila de Gràcia al CAT amb el grup de percussió Kabum i els grallers del Col·lectiu Guirigrall.

Seguidament, a l’auditori del CAT Tradicionàrius, tindrà lloc el concert inaugural, Jordi Fàbregas DO, que proposa un viatge per l’univers musical de l’artista amb una mirada intergeneracional.

Quan Jordi Fàbregas va morir de forma sobtada i prematura l’any 2020, la reacció dels mitjans i el sector cultural va posar l’accent en el seu paper de referent de la creació i la promoció de la música d’arrel tradicional els darrers quaranta anys. Però, mirant al detall la seva dimensió musical al llarg de tota la seva vida observem que la seva mirada és una de les més obertes entre els músics de la seva generació.

El Festival Tradicionàrius i el Districte de Gràcia el recorden a la inauguració de la 36a edició amb un concert format per 12 peces de l’univers musical de Fàbregas arranjades per a l’ocasió amb una mirada contemporània a càrrec de compositors joves destacats de música d’arrel: Laia Vallès, Manu Sabaté, Pau Benítez, Roger Andorrà, Marçal Ramon i Cati Plana. Els arranjaments seran interpretats per una formació base formada per músics de referència en el món de la música tradicional i popular amb una vinculació especial amb Fàbregas: Ciscu Cardona, Cati Plana, Anaís Falcó, Roger Andorrà, Boris Pi i Marc Figuerola. I, en cada cançó, hi haurà cantants convidats que van mantenir una estreta relació al llarg de la seva trajectòria professional i personal: Xavi Rota i Patri Garcia, Arturo Gaya, Arnau Obiols, Artur Blasco, Sicus Carbonell, Adrià Dilmé, Anna Ferrer, Jaume Arnella i Toni Torregrossa.