El concurs Enganxa't 2008 es renova i augmenta el nombre de premis

Un acord amb Tercera Via permetrà l'increment de participació gràcies a la creació d'un espai web per als grups que s'inscriguin

El concurs de maquetes dels països catalans ‘Enganxa’t a la música’ 2008 ha obert el termini de presentació de maquetes, que finalitza enguany el 15 de juny de 2008. El guanyador obtindrà com a premis un contracte discogràfic per la publicació d’un CD amb
A l’Enganxa’t, hi pot participar qualsevol grup o solista que resideixi en l’àmbit del territori de llengua catalana (Catalunya Nord, Principat de Catalunya, Principat d’Andorra, País Valencià, Illes Balears, Franja de Ponent i l’Alguer).
Els participants en aquest concurs no poden de tenir cap treball discogràfic ni cap contracte signat abans de presentar-se al concurs. L’organització es reserva el dret de comprovar-ho. Els grups o solistes hauran de penjar la seva maqueta en format mp3 a l’espai web que disposaran en la pestanya ‘Enganxa’t a la música’ a www.terceravia.org. Els grups hauran de ser formacions que cantin o titulin els seus temes habitualment en català.
Totes les maquetes entren en una fase de preselecció on hi coL’laboraran diverses emissores de ràdio i televisió. Cada zona (amp de Tarragona, Terres de l’Ebre-Nord País Valencià, Centre-Sud País Valencià, Illes Balears-L’Alguer, Ponent-Franja de Ponent-Andorra (Nord Catalunya-Catalunya Nord, Catalunya Central i Àrea Metropolitana Barcelona- Costa Central) escollirà les que considera que són les vint millors maquetes puntuades L’organització del concurs fa un recompte de les 20 millors maquetes a partir de tots els resultats rebuts, que es fan públics a les notícies de la pàgina web del concurs (www.terceravia.org/enganxat) a finals d’agost.
Per altra banda, el grup número 21 serà el que hagi resultat més votat a la web de Tercera Via per part del públic, del 16 d’abril al 15 de juny del 2008. Aquestes 21 formacions participaran l’any 2009 en el CD recopilatori ‘Enganxa’t a la música 2008’, gràcies al suport d’Òmnium Cultural.
D’entre aquestes 21 formacions es trien les 8 semifinalistes. El jurat qualificador en tria 6, mentre que les altres dues es decidiran per votació popular a través de www.terceravia.org/enganxat.
Els 8 grups semifinalistes realitzen una actuació en directe el mes de setembre del 2008 al Suau de Reus. D’aquestes actuacions en surten les 3 millors bandes que arribaran a la final.
El grup guanyador signa un contracte amb la discogràfica Edicions Singulars que inclou l’enregistrament i edició d’un primer treball discogràfic amb la possibilitat de renovar-lo si les dues parts hi estan d’acord. La distribució també va a càrrec del propi segell discogràfic o del seu distribuïdor. També s’organitza una gira a la banda i se?ls regala una campanya de promoció amb presència arreu del territori.
El grup millor classificat de Tarragona-Terres de l’Ebre actuarà a la Fira de Música al Carrer de Vila-seca de 2009, segons un acord amb els promotors de la fira.

Les principals novetats de L’edició D’enguany
Pel que fa als 21 primers grups classificats, participaran amb una cançó cadascun en el recopilatori ‘Enganxa’t a la música 2008’, que s’editarà el 2009. Enguany, com s’ha dit abans, un dels 21 grups es classificaran gràcies a la votació al web www.terceravia.org.
Pel que fa als grups classificats en primer lloc de cada zona, tindran accés a un paquet d’hores d’estudi gratuïtes en un dels bucs d’assaig distribuïts arreu dels territoris.
El concurs està organitzat per l’Associació Cultural Espais de Música en Català (ACEMC).

Etiquetes: