El concurs literari Ficcions supera els 1.000 participants en menys d’un mes

Èxit a l’arrencada de la 7a edició de Ficcions, estudiants de més de 155 escoles de Catalunya, Balears i País Valencià ja hi participen

Gran acollida del concurs Ficcions per part de les escoles, on més de 155 instituts i d’un centenar de municipis de Catalunya, Illes Balears i País Valencià participen a la setena edició del concurs Ficcions, una xifra que creix dia a dia. Fins avui ja s’han registrat 1.062 participants, en poc més d’un mes des de la data d’inici del concurs, dels quals 670 són de Catalunya, 236 del País Valencià i 156 de les Illes Balears. Els joves estudiants de 14 a 18 anys encara estan a temps, fins el 23 de febrer per registrar-se i participar a través de la web www.ficcions.cat.

“FICCIONS, l’aventura de crear històries” és un concurs de creació literària adreçat als estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CF que vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves.

El concurs es desenvolupa a través de la web www.ficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seves històries, els participants poden trobar-hi notícies, entrevistes i material pedagògic. FICCIONS proposa cinc fragments, i a partir dels inicis que proposa, l’alumnat ha de crear una història de tres capítols. La participació pot ser individual o en grups de 2 o 3 persones.

FICCIONS començarà el 2 de febrer de 2015 i s’acabarà el 23 de març. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic a l’acte de cloenda el 22 d’abril, on els finalistes i el professorat hi seran convidats. Els primers premis seran un iPhone o una Play Station per a cada membre del grup guanyador i es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona