El Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferirà un concert pels camins del culte europeus

L'Església de Sant Felip Neri serà un escenari excepcional per gaudir D'una selecció de música sacra del vell continent

El dissabte 11 de febrer a les 20.30h el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferirà el segon concert del Cicle Cor de Cambra, que enguany arriba a la vuitena edició, amb Europa i els seus referents culturals com a eix temàtic. El concert es realitzarà a L’església de Sant Felip Neri i el cor serà dirigit de manera excepcional per Mireia Barrera, directora del Cor Madrigal. Junts oferiran un programa a cappella dedicat a la música D’inspiració religiosa.

La primera part de la vetllada constarà D’un himne molt popular a L’Edat Mitjana, ‘Ave maris stella’, segons la versió D’Edvard Grieg. A continuació, dues obres per a doble cor de Mendelssohn, Kyrie i Heilig, i els tres ‘Parenostre’ de Rafael Ferrer, violinista, director i compositor del qual s’acaba de celebrar el centenari del seu naixement. Finalitzarà amb ‘L’himne a Santa Cecília’, op. 27, de Benjamin Britten que continuà la vella tradició anglesa de compondre obres dedicades a la patrona de la música.

El concert iniciarà la segona part amb L’Ave verum corpus, un homenatge a la polifonia del Renaixement i les ‘Quatre pregàries’ de Sant Francesc D’Assís D’un llenguatge harmònic més agosarat, dues obres de Francis Poulenc. Seguidament, el místic i contemplatiu ‘Magnificat’ de L’estonià Arvo Pärt i una obra de Thomas Jennefelt, un dels principals compositors de la música coral sueca actual, el motet O Domine. El concert finalitzarà amb ‘O magnum misterium’ del basc Javier Busto, un dels compositors de L’Estat espanyol especialitzats en musica coral més coneguts internacionalment.

Segons les noves línies estratègiques de L’entitat, les formacions estables amb seu al Palau de la Música Catalana tenen un rol central en la vida musical de la casa. Un objectiu que representa el retorn a la vocació fundacional del Palau: la voluntat de perfeccionar i difondre la música coral.