El Cor de Noies de L’Orfeó Català estrena una peça de Xavier Sans

Del postromanticisme als nostres dies es basa en textos de Joan Brossa

El Cor de Noies de L’Orfeó Català oferirà el proper diumenge, 1 de juliol, a les 19 h al Petit Palau el seu darrer concert de la temporada al Palau. Amb el títol Del postromanticisme als nostres dies, L’actuació inclourà L’estrena de L’obra Quatre poemes de Joan Brossa del compositor i director Xavier Sans, basada en uns poemes de Brossa i dedicada al Cor. Serà precisament el mateix Sans qui el dirigirà en aquesta part del concert, que inclourà també la interpretació de Petit bestiari, del mateix compositor, sobre textos de Josep Carner.

Per donar relleu als textos i ressaltar el contrast entre la poesia de Carner i de Brossa, el Cor oferirà unes intervencions dramatitzades que han estat coordinades per Dolors Collell, llicenciada en filologia catalana i en art dramàtic. Són elements escènics que permetran que L’espectador copsi millor L’obra. ?És la primera vegada que treballem la presència escènica i això ha significat obrir una finestra il·lusionant. Ha estat un aprenentatge que podrem aprofitar en els projectes de futur i que ha motivat molt les noies’, explica Buia Reixach, titular del Cor.

Amb Josep Surinyac al piano, el concert es completarà amb la Missa núm. 6 de György Orbán (1947) i una selecció de lieder de Gustav Jenner (1865-1920), obres D’una gran bellesa i força expressiva.

Aquesta mateixa producció s’oferirà el 5 de juliol en el Festival Internacional de Música de Tarragona.