El Cor i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu oferiran al Moll de la Fusta un concert gratuït

Inclou fragments i àries de Macbeth, Rigoletto o Le nozze di Figaro

Redacció.- El proper diumenge 25 de setembre a les 20h, el Cor i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu oferiran al Moll de la Fusta de Barcelona un concert gratuït obert a la ciutadania amb una selecció de fragments d’òperes de Mozart, Verdi, Donizetti o Massenet, entre d´altres. Aquest concert, que clou les Festes de La Mercè, serà un recorregut per la temporada 2016/17 amb els millors fragments i àries d’òperes com Macbeth, Rigoletto o Le nozze di Figaro. L´orquestra, sota la direcció del mestre Josep Pons, director musical del Liceu, i el Cor, dirigit per Conxita Garcia, comptaran també amb la participació de la soprano Marta Mathéu i del baríton Carlos Daza.

El programa del concert ofereix així un tast dels fragments i àries més conegudes dels títols inclosos en la present temporada 2016/17, que s’inaugura el proper 7 d’octubre amb una majestuosa producció de Macbeth. D’aquesta òpera de Verdi el Cor interpretarà “Patria oppresa” i “Che faceste?”, mentre que de títols com Le nozze di Figaro s’interpretaran “Hai già vinta la causa” i “Deh vieni non tardar”. La “Meditació” de Thaïs (Massenet), l’obertura de Rigoletto (Verdi), el conegut “Coro di Zingari” de Il trovatore (Verdi) o el duet “Lippen schweigen” de La vídua alegre (Lehár) també s’inclouen al programa.

El concert, de lliure accés, serà conduït pels Homes Clàssics de El Suplement de Ricard Ustrell (Catalunya Ràdio), Albert Galceran i Pedro Pardo. Ells seran els encarregats d’introduir i contextualitzar els temes de les diferents òperes que s’interpretaran en directe. El concert de l’Orquestra i el Cor del Liceu es celebra per tercer any consecutiu en el marc de la Mercè -a l’Avinguda de la Catedral en les dues anteriors ocasions- i ja ha esdevingut una tradició dins dels actes de la Festa Major que cada tardor dóna la benvinguda a la nova temporada operística de la ciutat.