El Cor Vivaldi estrena l’obra Constel·lacions de Mariona Vila en el concert de Primavera

Es tracta de l'obra a més veus que mai abans s'hagi escrit i interpretat per un cor de veus blanques

El proper dissabte 25 d’abril a les 19.00 hores a l’Auditori AXA de l’Illa Diagonal de Barcelona, el Cor Vivaldi presenta el concert de primavera dins de la seva temporada regular.

La novetat més significativa d’aquest concert és l’estrena de l’obra d’encàrrec que el Cor Vivaldi ha fet a la compositora Mariona Vila. Es tracta de l’obra a més veus blanques a cappella  que mai s’ha executat: vint-i-quatre veus dividides en sis cors de quatre veus cadascun d’ells.

L’autora s’ha basat en un text en accadi -una llengua semítica ja desapareguda- i l’ha titulat Constel·lacions.  Tot i les dificultats importants que suposa per al cor, l’obra és molt atractiva a l’oient ja que conté passatges molt contrastats i es situa en tot moment dins els límits de la tonalitat.

Més enllà d’aquesta estrena, el cor interpretarà obres de Debussy, Chansons, Salut, Printemps i Sirènes, a més de Litanies à la Vierge Noire de Racamadour de Poulenc, l’Ave Maria de Podgaits i la magnífica obra de Bernat Vivancos Messe aux sons des cloches. Aquesta obra va ser escrita per a la Maitrise de Ràdio France i que, com el seu nom indica, va acompanyada de campanes tubulars repartides per la sala que creen un espectacular efecte sonor.