El cos i la imaginació a “Lowland”, el nou espectacle de Roser López  

Un espectacle de dansa de la coreògrafa i ballarina de Granollers Roser López tindrà lloc divendres 9 d’octubre a la Sala Gran del Teatre Auditori de Granollers

La fascinació per les migracions de les aus és el punt de partida del nou treball de la jove ballarina i coreògrafa Roser López Espinosa, que comparteix escenari amb Guy Nader a la seva nova peça Lowland, que es veurà el proper divendres 9 d’octubre al Teatre Auditori de Granollers. 

Lowland ens retorna a l’animalitat del cos i del moviment, a l’aprenentatge, l’esforç, la tenacitat i la resistència, la bellesa, l’esperit de superació i l’esperit de llibertat. L’espectacle és el paisatge de cadascú i el viatge. “Només es pot volar amb el cos i ens caldrà enginy i imaginació per aconseguir unes ales”, explica Roser López Espinosa. Un imaginari del món de les aus i dels homes, ple de llum i vitalitat. 

Amb aquest espectacle de dansa, ple de delicadesa i també de força, Roser López debuta en solitari amb la seva primera peça llarga. A Lowland, la ballarina experimenta amb el propi cos a través d’un extraordinari control i potencia del moviment, amb una cuidada i mesurada coreografia. Roser López ens convida constantment a descobrir les nostres pròpies ales, aquelles que només es despleguen quan acariciem el límit del màxim esforç, de la tenacitat, de la nostra pròpia superació. 

Roser López ja va presentar una breu peça de deu minuts a la fira de teatre al carrer de Tàrrega: Before we fall (Abans de caure), una peça alegre, dinàmica, que contagiava les ganes de ballar i l’optimisme. Ara, amb Lowland, Roser López vol que el protagonista arribi a un nou espai de llum. La ballarina, que ha estat apadrinada per Àngels Margarit, figura des del 2011 com una de les artistes més interessants de la dansa estatal, segons la revista Susy‐Q. 

L’espectacle, amb música d’Ilia Mayer, es converteix, en definitiva, en un camí complex que val la pena esbrinar i resseguir per arribar a comprendre la veritable magnitud de tot el que s’amaga en aquest camí creatiu que hi ha al darrera d’un espectacle com Lowland, magnètic, ple d’emocions i interrogants.