'El cuerpo', un thriller d'estil clàssic, protagonista de la jornada inaugural

Sitges rep grans figures internacionals com Barbara Steele o Charles de Lauzirika

Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya ha arrencat avui la seva 45a edició envoltat per la gran expectació generada per la pel·lícula El cuerpo, que inaugura aquesta tarda oficialment el Festival. Els seus protagonistes José Coronado, Belén Rueda, Hugo Silva i Aura Garrido, acompanyats pel director del film, el debutant Oriol Paulo, han estat presents a l’hotel Melià, seu principal del certamen, des de primera hora del matí. La gran afluència de públic i premsa és una de les constants en aquest primer dia de Sitges 2012.
“Em fa molt feliç inaugurar el festival amb el que he crescut”, ha confessat el director d’El cuerpo, Oriol Paulo, qui ha presentat un thriller al més pur estil dels clàssics de Hitchcock. El director del Festival, Ángel Sala, s’ha referit als productors del film, l’empresa catalana Rodar y Rodar, com a part de “la família de Sitges”, fent referència a les pel·lícules El orfanato i Los ojos de Julia, que han tingut un destacat paper en altres edicions. Belén Rueda, protagonista d’El cuerpo i dels dos títols esmentats, ha manifestat la seva predilecció pel Festival: “M’agrada l’ambient que es respira a Sitges, es nota molt la fascinació cap a les pel·lícules”. El film tindrà la seva gala inaugural avui a les 19 hores a l’Auditori, i una segona projecció a les 22 hores al cinema Retiro.
L’Auditori ha obert la primera jornada del Festival amb una sessió especial dedicada als més joves: la projecció per a escoles del film After School Midnighters, una cinta d’animació carregada d’humor, imaginació i monstres. El cinema Prado ha tingut una convidada de luxe, Barbara Steele, actriu britànica de cinema fantàstic dels anys seixanta que aquesta tarda, a la gala inaugural, rebrà el premi Màquina del Temps. Steele ha arribat a Sitges amb l’estrena de la seva última pel·lícula, The Butterfly Room, de Jonathan Zantonello. Charles de Lauzirika, col·laborador hab itual de Ridley Scott, és una altra de les presències destacades del dia i ha aterrat al Festival presentant la seva primera incursió en la direcció, Crave, la davallada als inferns d’un fotògraf aparentment normal. Paral·lelament a la inauguració a l’Auditori, el Retiro acull aquesta tarda la visita de Jung Bum-Shik i Joo Yoo-Rang amb la presentació de Horror Stories, film que aplega alguns dels més joves i prestigiosos especialistes coreans en el gènere.
 
Foto: El cuerpo. Hugo Silva, Aura Garrido, Oriol Paulo, Belén Rueda i José Coronado