El curtmetratge ?Plora?m un riu? participa al festival de cinema de Venècia

El film, de L'autor xinès Jia Zhangke, ha estat coproduït pel CCCB

El curtmetratge Plora?m un riu (Cry me a River) del cineasta Jia Zhangke participa a la selecció oficial fora de concurs del proper Festival de Cinema de Venècia
El curt és una iniciativa del CCCB i La Cité de L’Architecture de París que van proposar la realització del film al cineasta xinès amb la finalitat que s’integrés a L’exposició ?A la ciutat xinesa?. La mostra recull el procés de transformació radical de la societat urbana de la Xina i s’inaugurarà al CCCB el proper 4 de novembre de 2008.

Plora?m un riu es una coproducció del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), la Cité de L’architecture et du patrimoine de París i la productora XStream Pictures.

Jia Zhangke narra la retrobada de dues antigues parelles D’amants a la ciutat de Suzhou en ocasió de L’homenatge a un professor universitari. L’encontre permet als quatre joves evocar L’amor i el sexe perduts en unes confessions poètiques i vibrants, amb la ciutat de rerafons jugant un paper decisiu. El CCCB es congratula que un curtmetratge nascut per a un projecte museístic trobi el seu lloc en un festival de cinema amb la rellevància de la Mostra.

Jia Zhangke (Shanxi, Xina, 1970) es va llicenciar a L’acadèmia de cinema de Pequín i va rodar la seva primera pel.lícula, Xiao Wu, el 1998. Actualment viu a Pequín i participa activament en el cinema independent xinès. La seva filmografia consta de set pel.lícules abans que signés el curtmetratge Plora?m un riu seleccionat pel Festival de Venècia: Xiao Wu (1998), Zhantai (Plataforma, 2000), Gong gong chang suo (En públic, 2001), Ren xiao yao (Plaers desconeguts, 2002), Shijie (El món, 2004), Sanxia Haoren / Still Life (Natura morta, 2006, Lleó D’Or al Festival de Venècia 2006), Dong (2006), Useless (2007, Premi Orizzonti al Festival de Venècia 2007) i 24 City (2008).

Etiquetes:
,