El D’A Film Festival Barcelona se celebrarà del 28 d’abril al 8 de maig

Deu dies dedicats a la cinefília i una celebració de la tornada als cinemes

Redacció.- La dotzena edició del D’A Film Festival Barcelona torna puntual per primavera a la ciutat i se celebrarà del 28 d’abril al 8 de maig, reforçant el seu compromís amb el millor cinema independent i d’autor del moment, posant el focus en els grans cineastes del cinema contemporani i apostant pels directors i directores més emergents i les noves narratives. El D’A 2022 repartirà 40 000 euros en premis. A més, les seccions Talents i Un Impulso Colectivo tenen representació paritària de directors i directores.

Deu dies dedicats a la cinefília i una celebració de la tornada als cinemes. El D’A 2022 es desenvoluparà a sis sales de la ciutat de Barcelona: el CCCB —Teatre, Hall i Auditori—, els cinemes Renoir Floridablanca, la sala Zumzeig i la Filmoteca de Catalunya. La inauguració del D’A 2022 es farà a l’Aribau Cinema.

Més de 40 directors i equips artístics al D’A 2022

El festival comptarà amb la presència de prop de 40 directors, directores i equips artístics que presentaran les seves pel·lícules i dialogaran amb el públic assistent. Entre altres, Charles Tesson (ex director artístic de la Setmana de la Crítica de Canes), Nadav Lapid (Ahed’s Knee), Carla Simón (Alcarràs), Alauda Ruiz de Azúa (Cinco lobitos), Yngvild Sve Flikke (Ninjababy), Mounia Akl (Costa Brava, Líbano), Nely Reguera (La voluntaria) o Meritxell Colell (Dúo).

Els grans noms del D’A 2022

Els grans noms del cinema contemporani es donen cita al D’A Film Festival Barcelona que presenta algunes de les millors pel·lícules de l’any de directors de referència com Hong Sang-Soo amb Delante de ti, premi especial del jurat a Gijón; Tim Roth protagonitza Sundown de Michel Franco; Diários de Otsoga dels portuguesos Miguel Gomes i Maureen Fazendeiro; La voluntaria de Nely Reguera, amb Carmen Machi; o Il buco de Michelangelo Frammartino, premi especial del jurat a Venècia 2021. Completen els grans noms del festival una sessió de curtmetratges inèdits de Tsai Ming-Liang i nous noms del cinema asiàtic, amb especial atenció a White Building del cambodjà Kavich Neang, i la japonesa Haruhara-san’s Recorder de Kiyoshi Sugita, una de les revelacions de l’any.

El cinema francès continua demostrant la seva fortalesa amb pel·lícules com Guermantes de Christophe Honoré, un rodatge entre bambolines amb la companyia de la Comédie Française; La isla de Bergman de Mia Hansen-Løve protagonitzada per Vicky Krieps i Tim Roth; France de Bruno Dumont, protagonitzada per Léa Seydoux; Petite Solange d’Axelle Ropert, guanyadora del prestigiós premi Jean Vigo 2021; o Bruno Reidal, el impactant debut de Vincent Le Port.

Entre les propostes més destacades del cinema espanyol, entre moltes altres, el nou film de Meritxell Colell, Dúo, Bisnaga de Plata a la secció Zonazine del Festival de Màlaga; la nova obra de Carolina Astudillo, Canción a una dama en la sombra; la multipremiada a Gijón Una película sobre parejas de Natalia Cabral i Oriol Estrada; o Los caballos mueren al amanecer de Ione Atenea, que va inaugurar el festival Punto de Vista.

Jurats D’A 2022

El jurat que decidirà el Premi Talents estarà format per Desirée de Fez (crítica i escriptora cinematogràfica), Alejandro Díaz (director del Festival Internacional de Cinema de Gijón) i Bruna Cusí (actriu, protagonista de films com Estiu 1993 o Incerta glòria).

El jurat de la secció Un Impulso Colectivo el formaran Chema García Ibarra (director d’Espíritu Santo, entre altres), Gloria Vilches (coordinadora d’Xcèntric, el programa de cinema experimental del CCCB) i Carla Sospedra (productora cinematogràfica i membre fundadora de Dones Visuals).