El DARP referma el suport al sector de fruita, i insisteix a fer una crida a consumir producte de proximitat

La consellera Teresa Jordà s'ha reunit amb representants del sector de la fruita dolça

Redacció.- La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, s’ha reunit aquesta tarda, a Lleida, amb representants del sector de la fruita dolça.
Teresa Jordà ha insistit que la comunicació, col·laboració, i coordinació del Departament amb el sector ha estat diària, i la seva implicació, han estat una constant, i ha posat de relleu i agraït la feina feta des del primer moment conjuntament amb tot del sector i amb les administracions. D’aquí que s’establissin uns protocols avalats per tot el Govern, i unes comissions tècniques que han treballat a Lleida, al Segrià, i a les Terres de l’Ebre, i també en altres campanyes com serà la de la verema, que comença en pocs dies.
“La situació de Lleida i el Segrià ens ocupa i ens preocupa des del minut zero. Venim a posar en valor el sector agroalimentari de Lleida, i sobretot aquesta campanya de la fruita dolça que ja és sempre difícil. I en un any com aquest, en què aquesta, pandèmia, aquesta crisi sanitària i amb aquestes derivades econòmiques i socials, les dificultats es multipliquen moltíssim. S’està fent controls exhaustiu. Vull donar les gràcies a tot el sector i administracions per vetllar per la seguretat”, ha subratllat la consellera.
Teresa Jordà també ha aprofitat per posar en valor el producte de proximitat “De totes les crisis se’n treuen lliçons i una de les que de ben segur hem de treure és que el producte de proximitat és el que ha d’avalar aquest país, és allà on hem de posar els esforços, és treballar aquestes cadenes curtes, treballar pel nostre sector productor, imprescindible d’aquest país, i a qui van dirigides totes les polítiques públiques que fem des del Departament”.
La consellera també ha reiterat el seu rebuig a l’estigmatització de la pagesia fent una nova crida a deixar de fer-ho d’una vegada per totes: “Ja n’hi ha prou, estem cansats, i avui venim a dir que nosaltres hem fet les coses bé. Tot és sempre millorable, però estem satisfets d’haver estat al peu del canó, haver-nos preocupat des del minut zero, malgrat que la situació ara és la que és, i no només aquí. Crec que com a país hem d’estar preparats per a conviure amb aquest virus. Si som capaços de seguir les mesures de seguretat establertes tot serà més fàcil, però haurem d’aprendre a viure i conviure-hi”.
A més, Jordà ha incidit en què el Govern català està concernit amb la situació del Segrià. “També vinc a donar-vos ànims. Tenim una oportunitat. Lleida està al mapa, hi ha estat sempre, la pagesia és indispensable”. La consellera també ha posat en valor el pla de xoc aprovat pel Govern per a fer front a la reactivació econòmica i a la protecció social arran de la crisi de la Covid-19. “Aquestes ajudes, aquest compromís del país amb Lleida hi ha de ser a tots nivells. Venim a escoltar el territori, a prendre nota, i a ser extremadament diligents”.