El Departament de Cultura destina més de 3,7 milions d’euros als festivals d’arts escèniques i arts visuals aquest 2024

També s’avança a principis d’any la convocatòria, que està oberta fins el 2 de febrer

Redacció.-La línia de festivals del Departament de Cultura incrementa la seva dotació a 3.750.000 euros per aquest 2024, un augment de 400.000 euros respecte de l’any anterior.

S’acullen a aquesta línia festivals d’arts visuals com l’Eufònic de les Terres de L’Ebre, el festival Revela-T a Vilassar de Dalt, el Panoràmic de Granollers, el 48 h Barcelona Open House, Inund’Art a Girona, el Flux Festival a Barcelona, Ex Abrupto a Moià, el Lluèrnia d’Olot i l’SCAN a Tarragona i festivals d’arts escèniques de teatre, dansa i circ com el Sismògraf d’Olot, la Fira de Titelles de Lleida, el TNT Terrassa Noves Tendències, l’Esbaiola’t d’Esterri d’Àneu, el Festival elPetit a diversos municipis, l’Altre Festival de Barcelona, Escena Poblenou, el Danseu a Les Piles, el Fit Tarragona i el RBLS Festival de Teatre Jove a diversos municipis i el Festival Z a Girona i Salt.

Igualment, la novetat en aquesta convocatòria és l’avançament de calendari, que enguany s’obre a principis d’any per anticipar l’ajut abans de l’activitat. El termini per optar-hi ja està obert i tancarà el proper 2 de febrer.

S’entenen per festival i cicle projectes dedicats a un o a diversos àmbits professionals de la creació artística vinculada a les arts visuals i les arts escèniques que formin una unitat programàtica, dutes a terme durant un període de temps determinat en una població o en diverses definides prèviament, amb uns objectius clars i definits, i que no formin part de la programació regular de l’espai escènic o l’espai d’arts visuals on es duguin a terme. El festival o cicle pot tenir activitats dutes a terme en streaming o retransmissions en directe.

La periodicitat dels festivals, dels cicles i de les mostres pot ser anual o bianual, amb una durada màxima de quatre mesos.

Aquesta línia d’ajuts té quatre modalitats:

  1. Suport a l’organització de festivals, cicles i esdeveniments similars d’arts escèniques promoguts per ajuntaments o ens dependents o vinculats
  2. Suport a l’organització de festivals, cicles i esdeveniments similars d’arts escèniques promoguts per entitats privades sense ànim de lucre.
  3. Suport a l’organització de festivals, cicles i esdeveniments similars d’arts visuals promoguts per entitats privades sense ànim de lucre o per empreses.
  4. Suport a l’organització de festivals, cicles i esdeveniments similars d’arts visuals, promoguts per ajuntaments o ens dependents o vinculats.