El Dia Internacional de la Música

Les poblacions catalanes organitzen activitats musicals en motiu D'aquesta celebració

Avui és el dia Internacional de la Música i moltes de les poblacions catalanes ho celebren amb concerts a L’aire lliure gratuïts.
Fer una selecció de les diferents propostes musicals és difícil, però a Sies.tv ens hem centrat en les quatre capitals catalanes.
A Tarragona diferents associacions, escoles i institucions musicals, l’Escola Municipal de Música i la Banda Unió Musical; així com també l’Ajuntament presenten un seguit D’activitats. En aquest sentit, els músics tarragonins han organitzat un homenatge molt especial a la música feta a Catalunya des dels anys seixanta fins a L’actualitat, que es desenvoluparà al llarg de tot el dia D’avui a la plaça de la Font.
A Barcelona les iniciatives són múltiples però cal destacar el festival organitzat conjuntament amb Heineken i la Fundació Autor, a la plaça de L’Odisea del Maremagnum, Moll D’Espanya nº5. Els grups que s’hi podran veure des de la cinc de la tarda a mitja nit són Facto Delafe y la Flores Azules, Tomás Fdo.Flores, Gertrudis, la Casa Azul, Manos de Topo i Nubla.
Els millors artistes emergents de Catalunya i València oferiran els seus potents directes en la setena edició del Festinoval de Lleida. El cartell de dissabte comptarà amb els següents concerts: a l’escenari Tino actuaran Cercavins, La Rumbé, Soul Atac, La Banda va Tocada i La Família Torelli; a la Glorieta actuaran Naraina, Apache 5, Clan Matuke i SotaZero; a l’espai Íntim actuaran Cesk Freixas, Meritxell Gené, Manel, La Quadra Màgica, Soma Planet, The Gruixut’s i Hewel; a l’espai Vinil actuaran Misteriosonora, Mandalas, Els Amics de les Arts, Dilo, Dj Tebass i Miquel Salla; i finalment a l’espai Creatiu actuarà Edgar Dos Santos.
A Girona més de 700 músics participaran en L’edició més multitudinària del dia de la música. Enguany s’han habilitat sis escenaris al centre de la ciutat, un més que L’any pasta que acolliran les 55 actuacions previstes. Músics de totes les edats participaran en aquesta festa en la que tenen cabuda tots els estils musicals, des rock, pop, punk, jazz, hip-hop o break dance, fins a música clàssica, flamenc, cant coral, cantautors o country. Entre els participants s’inclouen uns 350 alumnes de diferents escoles de música de Girona.