El director i dramaturg Llàtzer Garcia estrena la seva darrera proposta al Temporada Alta

Ens hauríem d'haver quedat a casa explica els esdeveniments que precedeixen L'estrena D'una obra de teatre

El director i dramaturg gironí Llàtzer Garcia estrena amb la seva companyia Arcàdia al festival Temporada Alta la seva darrera obra Ens hauríem D’haver quedat a casa. Es tracta D’una producció de Mithistòrima Produccions sl / Sala La Planeta en la qual també participa el festival Temporada Alta.

Garcia explica que es tracta D’una ?comèdia esbojarrada amb algun punt amarg?, que parla de ?la bellesa del fracàs’. ?Crec que finalment hem aconseguit una tragicomèdia?, assegura Llàtzer Garcia. El dramaturg assenyala que L’obra ha tingut un procés D’escriptura de tres mesos i que els assajos van començar quan la peça encara no estava del tot acabada . ?Això ens ha permès aconseguir una obra molt viva i espontània?.

Ens hauríem d’haver quedat a casa està escrita en clau de comèdia que parla del teatre dins del teatre. En el cafè-teatre més emblemàtic de la ciutat, una petita companyia D’actors joves prepara la presentació D’un ambiciós espectacle. Però les seves pretensions xoquen amb la modèstia de L’espai i el poc temps que tenen per fer el muntatge de L’obra: una hora i vint minuts. De fet, Llàtzer Garcia assegura que aquesta no és una reflexió sobre el teatre, sinó sobre uns personatges fracassats tant personal com professionalment, que a mida que avança la peça es van despullant i mostrant les seves misèries.

Comèdia, de vegades amb aires de screwball, de vegades més amarga, però sempre amb un ritme frenètic, Ens hauríem D’haver quedat a casa explica els esdeveniments que precedeixen L’estrena D’una obra de teatre, plena de delirants i divertits contratemps, on els personatges descobreixen que el desastre i el fracàs són els dos inquilins principals del cafè-teatre i, al capdavall, de les seves vides.

El director

Llàtzer Garcia és L’autor i director D’aquest espectacle encarregat per la sala La Planeta i interpretat per la companyia Arcàdia, amb la qual el jove dramaturg gironí ja havia estrenat fins ara els espectacles Vent a les veles i Esquivel! Una comèdia estereofònica. Garcia ha guanyat el premi Marquès de Bradomin (2008) per L’obra Vent a les veles, el premi Ciutat D’Amposta (2007) per Sweet  nothing i o el premi Ciutat de Sagunt (2004) per Au revori, Lumière.

Ens hauríem D’haver quedat a casa farà temporada posteriorment a la Sala Planeta i a Barcelona.