El director lituà Oskaras Koršunovas disecciona a Anton Txékhov en el seu últim espectacle, 'La Gavina'

El muntatge, que es podrà veure el 5 de desembre a El Canal, extreu l’essència del text i dóna especial visibilitat a alguns dels temes presents en les obres de l’autor rus com la passió, la gelosia, l’odi i l’amor

Després de Miranda (2011), Hamlet (2012) i Els baixos fons (2013), torna l’experiència Koršunovas a Temporada Alta amb La gavina d’Anton Txékhov. El muntatge, que es veurà en sessió única el proper 5 de desembre a El Canal, disecciona el text de l’autor rus per extreure’n l’essència. El director lituà Oskaras Koršunovas porta a l’extrem les vivències de cada personatge donant importància a la passió, la gelosia, l’odi i l’amor, temes presents als textos de Txékhov i que moltes vegades no queden en primer pla. 

La gavina és un espectacle que ha permès a Koršunovas seguir explorant sobre el teatre, l’actor i l’espectador contemporani, una cerca que ja va iniciar amb Hamlet i Els baixos fons. L’espectacle és la tercera part del tríptic. A La gavina, Koršunovas, crea la impressió que el públic està inclòs en la història, buscant així, la seva implicació en el procés creatiu de l’obra. Amb una posada en escena senzilla i decadent, La gavina és una obra que ha permès a la companyia experimentar i explorar l’essència de l’obra, que sovint s’ha amagat rere vestuaris pomposos, escenografies sumptuàries i entonacions inspiradores.

La gavina va obtenir dos premis Golden Cross: Martynas Nedzinskas (Treplev) fou guardonat com a millor actor i Nele Savicenko (Irina Arkadina), com a millor actriu. A més, la producció de Koršunovas va obtenir el primer premi a la 36ª edició del Festival de Teatre de Primavera de Lituània. En el seu debut internacional al festival Kontakt de Torun (Polònia), el muntatge va obtenir cinc premis: tercer premi del festival, premi al millor director per a Oskaras Koršunovas, premi al millor artista novell per a Martynas Nedzinskas (Treplev), premi a la millor actriu per a Rasa Samuolytė (Masha) i premi de la premsa.