El documental "Barolo Boys. Storia di una Rivoluzione", de Paolo Casalis, guanya el Gran Premi del Jurat del 5è Most Festival

La treball italià també s’ha fet amb el Premi Projecció Internacional

Avui ha acomiadat la seva cinquena edició el Most. Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat pel Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca. Com cada any, el festival ha mostrat una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava a Vilafranca, Sant Sadurní i a d’altres indrets del Penedès. El passat 5 de novembre la preestrena de “Barcelona, nit d’hivern”, de Dani de la Orden, donava el tret de sortida al certamen, que avui ha clausurat “La novia”, una adaptació al cinema de “Bodas de sangre” de García Lorca. La projecció ha comptat amb la presència de la seva directora, Paula Ortiz, i el seu productor, Álex Lafuente.

El palmarès de la secció Collita està encapçalat pel documental italià “Barolo Boys. Storia di una Rivoluzione”, de Paolo Casalis, reconegut amb el Gran Premi del Jurat, dotat amb 1.000 euros, i amb el Premi Projecció Internacional. Un relat engrescador sobre la revolució col·lectiva d’un grup de joves vinaters de la regió italiana de Langhe que, amb orgull i passió, passen de l’autoproducció a consolidar els vins de Barolo, una denominació d’origen admirada arreu del món. La secció oficial del certamen, centrada en la producció audiovisual sobre la vinya i el vi, ha projectat enguany 21 treballs de països com Itàlia, Suïssa, França, Xile i Estats Units.

El jurat, integrat per Xavi Ayala (sommelier), Anna Espelt (elaboradora), Carlos R. Ríos (director del festival D’A), Gemma Ferraté (directora de cinema) i Maria Antònia Rovira (agent d’actors) també ha reconegut amb una Menció especial en la categoria de Millor projecció internacional la producció “Chasselas forever”, dirigida per Florian Burion. El Premi al millor treball documental ha estat per “Beudon – La terre, l’homme et la vigne”, dirigit per Christian Laubacher i Delphine Schacher, i el Premi al millor treball de ficció ha reconegut “Vinodentro”, de Ferdinando Vicentini Orgnani. El Premi Arrels al millor treball lligat al territori se l’ha endut “À la source du vin”, de Philippe Gasnier, i Premi al millor treball promocional “L’Olivera Únic: no beuràs mai res igual”, dirigit per Marc Saludes. 

El palmarès de la secció Brot, la mostra de curtmetratges, està encapçalat per “Ser e voltar”, de Xacio Baño, Premi del Jurat al Millor Curtmetratge. El jurat, integrat per Anna Petrus (crítica de cinema), Roger Casamajor (actor) i Maria Olivella (exhibidora), ha volgut fer també una menció especial a “Caradecaballo”, de Marc Martínez. El públic ha premiat “Playback”, de Nico Aguerre, i el Jurat jove, “Walls”, dirigit per Miguel López Beraza.

 

PALMARÈS DE LA SECCIÓ COLLITA 2015

GRAN PREMI DEL JURAT

“Barolo Boys. Storia di una Rivoluzione”, dirigit per Paolo Casalis 

PREMI MILLOR TREBALL DE FICCIÓ

“Vinodentro”, dirigit per Ferdinando Vicentini Orgnani

PREMI AL MILLOR TREBALL DOCUMENTAL

“Beudon – La terre, l’homme et la vigne”, dirigit per Christian Laubacher i Delphine Schacher

PREMI ARRELS

“À la source du vin”, dirigit per Philippe Gasnier

PREMI A LA MILLOR PROJECCIÓ INTERNACIONAL

“Barolo Boys. Storia di una Rivoluzione”, dirigit per Paolo Casalis

MENCIÓ D’HONOR A PROJECCIÓ INTERNACIONAL

“Chasselas forever”, dirigit per Florian Burion

PREMI AL MILLOR TREBALL PROMOCIONAL

“L’Olivera Únic: no beuràs mai res igual”, dirigit per Marc Saludes

 

PALMARÈS DE LA SECCIÓ BROT 2015

PREMI AL MILLOR CURTMETRATGE

“Ser e voltar”, dirigit per Xacio Baño

MENCIÓ ESPECIAL AL CURTMETARTGE

“Caradecaballo”, dirigit per Marc Martínez

PREMI DEL PÚBLIC AL MILLOR CURTMETARTGE

“Playback”, dirigit per Nico Aguerre

PREMI DEL JURAT JOVE AL MILLOR CURTMETARTGE

“Walls”, dirigit per Miguel López Beraza