El documental "Campo a través" de La Fura dels Baus obrirà el cicle culinari de la Berlinale

El film etològic sobre Mugaritz dirigit per Pep Gatell es projectarà els dies 14 i 15 de febrer

La Berlinale obrirà la seva secció Culinary Cinema d’enguany amb “Campo a Través. Mugaritz, intuyendo un camino”. L’organització del certamen ha inclòs el documental etològic i filosòfic sobre Mugaritz dirigit per La Fura dels Baus entre els títols que participaran en la seva 66a edició, que se celebrarà del 11 al 21 de febrer a la capital alemanya. De la dotzena de pel·lícules que formaran part de les projeccions del cicle culinari Kulinarisches Kino, “Campo a Través” en farà el tret de sortida.

Després de l’estrena del documental al Festival Internacional de Cine de San Sebastián el passat setembre, la Berlinale és tota una fita: és una de les cites cinematogràfiques més importants de l’any. I Mugaritz i La Fura dels Baus estaran molt presents en la seva 66 edició. La projecció del documental es farà els dies 14 i 15 de febrer. Després de la primera presentació, Andoni i l’equip de Mugaritz oferiran un sopar per a 200 comensals a The Gropius Mirror Restaurant, destinat exclusivament a acollir els sopars d’aquest cicle.

A “Campo a través”, el furero Pep Gatell destil·la els motors que mouen Mugaritz, les idees de les quals parteixen els seus plats, què significa per a l’equip assolir l’excel·lència i l’èxit, com es pateix i gaudeix… en definitiva, com es crea i es destrueix Mugaritz constantment. Cal destacar-ne el risc constant: d’aquí el seu títol. Però també aquesta saviesa que donen l’esforç i el treball de molta gent que ha passat, està passant i passarà per Mugaritz; un lloc en el qual la fi culinari s’ha vist superat pel procés creatiu i les seves possibles variables.