El documental L'estigma? en projecció al Cinemes Girona

El documental “L’?estigma?” tracta sobre el desconeixement i el rebuig al judaisme que es donen en amplis sectors de la nostra societat. La immersió, per circumstàncies personals, en la petita comunitat jueva de Barcelona va forçar al seu autor, Martí Sans, a replantejar-se els seus propis prejudicis. El judaisme és un vector essencial de la nostra cultura i un enigma històric que sempre ha irritat a l’?Occident. Aquest documental ofereix claus per poder qüestionar idees heretades durant segles D”incomprensió i d’?intolerància que mereixen ser repensades.
Ara el documental es podrà veure als Cinemes Girona de Barcelona en unes projeccions que formen part dels actes commemoratius del “Dia Internacional en memòria de les víctimes de l’Holocaust”. Totes les projeccions es faran amb la presència del seu director  Martí Sans. Les projeccions seran el proper dijous 31 de gener a les 19:30h, el dijous 7 de febrer a les 18:00h, i el dijous 14 de febrer a les 19:30h.
A traves de entrevistes amb quinze experts en el tema, el documental desgrana l’historia i les mutacions de la judeofòbia, des de l’acusació cristiana de “deïcidi” fins l’aparició del modern estat d’Israel. El desconeixement i el rebuig al judaisme encara estan presents en amplis sectors de la nostra societat. L’estigma? proposa claus per poder qüestionar idees heretades durant segles d’incomprensió i intolerància que mereixen ser repensades.
El documental compta amb la participació de:
Gabriel Albiac, Filòsof i escriptor
Enric Cortès, Caputxí. Doctor en Sagrades Escriptures
Joan B. Culla, Historiador i escriptor
Maria Josep Estanyol, Doctora en Filologia Semítica per la UB
Malka González, Psicòloga. Descendent de jueus conversos
Andreu Lascorz, Hebraista
Josep Ramon Magdalena, Professor de Cultura Hebrea a la UB
Josep Monseny, Psicoanalista
Josep Montserrat, Teòleg i ex capellà. Autor de “La sinagoga cristiana”
Gustavo Perednik, Escriptor. Autor de “La judeofobia”
Pilar Rahola, Escriptora i periodista
Jaume Renyer, Escriptor i jurista
Xavier Torrens, Professor de Ciència Política a la UB
Eugenio Trias, Filòsof. Autor de “Pensar la Religión”
Vicenç Villatoro, Escriptor i periodista

L’estigma trailer (documental) 2 from Altervideo SL on Vimeo.