"Mentre siguis tu" al Festival Inclús 2023

El documental sobre l’alzheimer que pateix Carme Elias inaugura el Festival Inclús 2023

La 11a edició el festival es celebrarà del 27 d novembre al 4 de desembre

Redacció.- El documental que segueix l’alzheimer de l’actriu Carme Elias donarà el tret de sortida a l’Inclús, Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, que es celebrarà el CaixaForum de Barcelona del 27 de novembre al 4 de desembre.

L’Inclús continua fidel a la seva filosofia i promou obres audiovisuals sobre la temàtica de diversitat funcional, amb l’objectiu de donar a conèixer la realitat de les persones amb discapacitat des d’un punt de vista diferent.

Les 31 peces que es podran veure en aquesta onzena edició han estat seleccionades d’entre 280 peces rebudes de 49 països i participen en la secció oficial del festival. Totes les peces han estat adaptades per a persones amb discapacitat auditiva i visual, íntegrament, i comptaran amb la presència d’intèrprets de llengua de signes.

Com a novetat d’aquesta nova edició, el festival oferirà la projecció de 4 curts en la categoria de Secció Rel. Una categoria especialment pensada per fer accessible a totes les audiències quatre produccions catalanes.

Paral·lelament al concurs audiovisual, el festival programa activitats adreçades a públics infantils i familiars. El taller Zero Waste, dona una segona vida a les banderoles d’Inclús; el festival també ofereix una sessió de cinema en família oberta a tothom però amb una sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista amb Cinema Blau Teens; i el taller infantil Què et recorda aquesta olor?, que té per objectiu treballar la memòria olfactiva a través de diferents essències que poden relacionar-se amb vivències personals de les persones que hi participen.

Amb l’objectiu de conscienciar al màxim públic possible, com ja és habitual, el festival combinarà les projeccions presencials amb la programació emesa per televisió a través de La Xarxa+ i Betevé.

Enguany les entrades per al festival són gratuïtes i es podran reservar properament en la seva pàgina web.

Programació Festival Inclús 2023

La Secció Oficial 2023 de documentals i ficció que es projectaran a l’auditori de CaixaForum inclou 31 peces audiovisuals internacionals accessibles, tant documentals com llargmetratges i curtmetratges de ficció, procedents d’11 països diferents com Austràlia, Estats Units, França, Iran, Països Baixos, Colòmbia o Espanya.

Les peces audiovisuals són Mentre siguis tu, Cojocabron, The imprint, Latència, Son of Sun, Torcidos, Un dia més, La Singla, Manual básico de resiliencia, La vida entre dos coches, Inspire me, Entre palabras, Persona normal, Zeebenen, Being Michelle, Loli tormenta, Culicidae, Moi si j’étais une femme, Lego Oma, Peleamos, La rampa, Estigma, Zoe y tempestad, 10 buenos momentos, El silenci d’Alma, Subuk i La vida de Brianeitor.

El film encarregat d’inaugurar aquesta 11a edició del festival és el documental obert Mentre siguis tu de Claudia Pinto sobre l’alzheimer que pateix l’actriu catalana Carme Elias. Després de la projecció, comptarem amb la presència de l’equip del documental per endinsar-nos encara més en el món de la Carme, i de l’Alzhèimer.

Arran de la projecció del documental Barreres invisibles dArquitectura Sense Fronteres, Panot Films i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que examina l’educació inclusiva en diferents països i qüestiona la seva realitat, el 27 de novembre es discutiran millores, recursos i experiències de famílies i estudiants amb diverses veus involucrades en la jornada de debat ‘Escola inclusiva, utopia o realitat’.

Jurat Festival Inclús 2023

SECCIÓ OFICIAL – FICCIÓ

  • Pep Armengol: Director de càsting, actor, docent i productor audiovisual.
  • Anna Gras: Actriu i membre de la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España.
  • Sergi Pompermayer: Dramaturg

SECCIÓ OFICIAL – DOCUMENTAL

  • Susana Guardiola: Directora, guionista i productora especialitzada en cinema documental.
  • Albert Baldomà: Actor, productor i gestor cultural.
  • Iván Zahinos: Documentalista de la productora “En los Confines” i responsable de la línia audiovisual de l’ONG internacional medicusmundi Mediterrània.

Activitats paral·leles

Inclús organitza també una sèrie d’activitats annexes que acompanyen al concurs audiovisual en el seu objectiu de donar resposta a altres realitats socials i fomentar la convivència entre les persones de la ciutat.

Enguany es mantenen dues activitats amb molt bona acollida en edicions anteriors: Cinema Blau Teens, activitat de cinema en família oberta a tothom però amb una sensibilitat específica a les necessitats de les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista. També es torna a dur a terme el taller Zero Waste, on els participants podran fer el seu estoig o moneder, donant una segona vida a les lones de les 10 edicions del Festival Inclús.

Aquesta onzena edició del festival recupera el taller infantil: Què et recorda aquesta olor?, que té per objectiu treballar la memòria olfactiva a través de diferents essències que poden relacionar-se amb vivències personals de les persones que hi participen.

A més, el diumenge 3 de desembre als Cinemes Girona es podrà gaudir de dues activitats annexes: Cinema Blau Kids, amb projeccions per a nens amb autisme i Cine en signes amb una secció de curtmetratges en llengua de signes.

Etiquetes: