S'estrena el documental “Un país normal”

Xavier Sala i Martín, Karmele Marchante, Antonio Baños, Miquel Farreres i Sílvia Ventura participaran en un col·loqui moderat per Tian Riba

El documental “Un país normal” es presentarà públicament el 15 de juliol. Alguns dels seus protagonistes, l’economista Xavier Sala i Martín, els periodistes Antonio Baños i Karmele Marchante, el ninotaire Miquel Farreres i la jutgessa Sílvia Ventura participaran en un col·loqui moderat per Tian Riba i presentat per la presidenta d’Òmnium Muriel Casals. El tràiler del documental es va presentar fa un mes i s’ha emès en algunes sales de cinema del país. 

Al documental, personalitats conegudes del món de la comunicació i de la política aborden el debat sobre la necessitat que Catalunya pugui votar el seu futur polític. Els comunicadors Andreu Buenafuente, Àngel Llàcer i Juan Luis Cano, els periodistes Martí Galindo, l’humorista Berto Romero, l’actriu Míriam Tortosa, l’empresari Josep Maria Mainat i el catedràtic de Ciència Política Ramon Cotarelo també protagonitzen aquest documental, produït per la campanya “Un país normal” que defensa el dret a decidir. 

Docufòrums arreu de Catalunya

El documental ‘Un país normal’ s’ha començat a emetre en format docufòrum per portar el debat sobre el 9N arreu del país, en actes coorganitzats amb entitats i associacions veïnals, esportives i culturals. L’objectiu és consolidar la normalitat de debatre al voltant de la consulta sobre la independència, a partir de les opinions de persones conegudes que estan d’acord amb el dret a decidir dels catalans però que tenen visions molt diverses sobre el resultat del mateix procés. 

La campanya “Un país normal” es va estrenar l’octubre passat, impulsada per Òmnium Cultural, per reforçar la necessitat de poder votar el futur polític de Catalunya el 9N. Ha fet desenes d’accions i activitats, com l’edició de diversos vídeos o la iniciativa “200 suports al 9N”, amb un suport a la consulta d’una personalitat que es publica cada dia fins el 9N.