El Most estrena a tot l’Estat 'Natural Resistance' de Jonathan Nossiter

El Most amplia la seva durada amb deu dies d’intensa programació cinematogràfica al cor del Penedès

Del 6 al 16 de novembre tindrà lloc la quarta edició del Most, Penedès Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava, organitzat per Vinseum (Museu de les Cultures del Vi de Catalunya) i el Cine Club Vilafranca. Com cada any, el festival oferirà una acurada selecció de les millors peces audiovisuals relacionades amb el món de la vinya, el vi i el cava i brindarà pel bon cinema amb la preestrena de pel·lícules de grans directors i una bona selecció de curtmetratges.

Un dia abans del tret de sortida del certamen a Vilafranca del Penedès, el 5 de novembre, la Filmoteca de Catalunya acollirà a Barcelona un tast del Most: la première a l’Estat del reconegut documental Natural Resistance, presentat oficialment el passat mes de febrer al Festival de Cinema de Berlín. El seu director, Jonathan Nossiter, serà a les sessions de Barcelona i de Vilafranca per presentar el seu nou treball. Nossiter va esdevenir tot un referent en la nova cultura del vi amb Mondovino (candidata a la Palma d’Oro a Cannes el 2004), i torna a abordar el tema deu anys després amb aquest emocionant elogi del vi natural italià i la tradició rural. Natural Resistance també es podrà veure a Vilafranca del Penedès el divendres 7 al cinema El Casal.

El certamen amplia enguany la seva durada a 10 dies i torna a instal·lar el seu centre neuràlgic a Vilafranca del Penedès. Completaran la programació projeccions i activitats vinculades a l’univers vitivinícola, cinematogràfic i enoturístic escampades per la resta de la comarca.

22 produccions internacionals especialitzades a la Secció Collita

La secció Collita 2014, centrada en la producció audiovisual de temàtica vitivinícola, projectarà enguany 22 treballs, entre documentals, pel·lícules de ficció i vídeos promocionals. La seva procedència segueix sent molt variada i arriba de països com Estats Units, França, Sud-àfrica, Hongria, la República Txeca, Xile o Itàlia. Pel que fa a Països Catalans s’hi veuran reflectits els territoris del Penedès, el Pla del Bages, l’Empordà, el Priorat i també Mallorca. Aquest treballs competiran i optaran  un dels set guardons del Most Festival 2014.  El lliurament dels premis tindrà lloc el diumenge 16 de novembre, durant la cloenda del festival.

La secció Gran Reserva (conformada per una selecció de grans films que s’han projectat en festivals i que s’estrenaran comercialment en els pròxims mesos), Brot (mostra de curtmetratges que aquest any arriba a la 19a edició), Mini Most Filmets (amb curtmetratges d’animació infantils fruit de la col·laboració amb el Festival Filmets) i altres activitats paral·leles completen l’oferta del Most Festival en aquesta quarta edició.

Els nens i nenes de 5è i 6è de primària gaudiran enguany d’una programació internacional de curta durada especialment pensada per a ells a l’Auditori de Vinseum, amb l’objectiu d’acostar l’entorn natural i el sector de la vinya a partir del cinema i els seus autors.