El FADE creix

Del 12 al 16 de juliol, el Festival d'Art Digital i Electrònica de la Cellera de Ter celebra activitats per a tots els públics

En la seva tercera edició i malgrat les retallades de pressupost, el FADE (Festival d’Art Digital i Electrònica) de la Cellera de Ter ha ampliat les seves activitats i el seu radi d’acció a diversos àmbits de L’actualitat. FADE 2011, que se celebrarà del 12 al 16 de juliol, creix i canvia la seva estructura: celebrarà activitats al llarg de gairebé tota la setmana per a tots els públics i per a totes les inquietuds.

El FADE és un festival d’estiu diferent i únic a Catalunya que intenta combinar els aspectes més lúdics de l’art digital i la música electrònica amb tot allò que fa referència a les noves tecnologies aplicades a la creació artística. L’objectiu és clar: ser un aparador de l’art digital i l’electrònica i alhora apropar-los a tothom i vincular totes les persones que treballen en aquest àmbit al poble, a les comarques gironines i a Catalunya. Per això, l’associació FADE col·labora amb entitats com Telenoika, LabFàbrica de Celrà o Angar de Barcelona.

En aquesta tercera edició, l’organització considera que ha aconseguit la programació “més potent” de la seva curta però intensa trajectòria. En un “acte heroic” pel pressupost que mou aquest festival, l’organització ha decidit resistir i continuar. Les ganes que tenen artistes i professionals de mostrar els seus treballs i la precarietat actual del món de l’art i de la música, han propiciat tenir una bona programació. El director de cinema Albert Blanc, l’estafador solidari Enric Duran o artistes com Àlex Posada o Quim Coromines formen part del cartell de FADE 2011.

Una de les novetats seran les xerrades que es duran a terme cada vespre des del 12 de juliol, concebudes com espais de divulgació lúdica. “Fer una copa mentre s’escolta una xerrada sobre pensament contemporani o ciència recreativa”, expliquen els organitzadors.

Del 12 al 16 de juliol, el FADE ocuparà la plaça de l’Església de La Cellera de Ter, un municipi situat a 15 quilòmetres de Girona.Totes les activitats són gratuïtes, excepte el taller de Dansa aèria. Curiosament, una de les institucions que ha facilitat la celebració d’aquest festival ha estat el bisbat de Vic, que ha donat permís per fer dues activitats a la façana de l’església de La Cellera: un mapping fet a mà, que es projectarà sobre el campanar i un espectacle de dansa aèria a càrrec de Las Lo Las.

Etiquetes:
,