El Festimatge 2011 escalfa motors

Entre els participants del 17è Trofeu Torretes de Curtmetratges es troben títols nominats als Premis Goya i Gaudí

Calella prepara la sisena edició del Festimatge, Festival de la Imatge de Calella, que tindrà lloc del 9 D’abril a L’1 de maig al municipi maresmenc. Un any més, Foto-Film Calella organitza aquest Festival que inclou fotografia i cinema. En la secció de cinema s’han superat els curtmetratges presentats a concurs en edicions anteriors i 224 treballs competiran pels quinze premis del Certamen Trofeu Torretes de Curtmetratges.

El Festimatge converteix el municipi cada mes D’abril en el paradís de la imatge fixa o en moviment. Inclou la celebració de tres certàmens que, fins fa sis anys, s’organitzaven per separat: el 35è Trofeu Torretes de Fotografia, la 38a Trobada Internacional de Cinema 9,5 i el 17è Trofeu Torretes de Curtmetratges.

El dia 9 de gener va acabar el termini D’admissió de films pel 17è Trofeu Torretes de Curtmetratges, que es celebra del 25 D’abril a L’1 de maig. S?ha superat la participació dels anys anteriors i, enguany, 224 curtmetratges competiran pels quinze premis del Certamen.

La qualitat dels treballs presentats és indiscutible i any rere any entre els curts que hi participen es troben alguns que han estat reconeguts i premiats en altres Festivals i concursos. Aquest any, entre els curts rebuts hi figuren títols que han estat nominats als premis Gaudí, com ?Mi amigo invisible? de Pablo Larcuen i el guanyador ?Les Bessones del carrer de Ponent’, un treball D’animació de Marc Riba i Anna Solanas; i Premis Goya, com ?Adiós papá, adiós mamá? de Luis Soravilla, ?El orden de las coses’ de César i José Esteban Alenda, ?Zumo de limón? de Jorge Muriel i Miguel Romero, i ?La Bruxa?, un curt D’animació de  Pedro Solís García.

Com en D’altres edicions, s’ha comptat amb la col·laboració de diferents distribuïdores, escoles oficials i filmoteques de comunitats autònomes, que veuen en els festivals i concursos de curtmetratges com el Festimatge una excel·lent oportunitat per donar a conèixer els treballs dels joves i dels més veterans realitzadors cinematogràfics de tot L’estat.

Entre els films presentats hi participen també diferents i coneguts autors amateurs, que tenen un espai especial en aquest Trofeu Torretes de Curtmetratges celebrat a Calella, i també cineastes calellencs als quals, a part de competir al concurs, se?ls hi dedica, dins els actes del Festimatge, una Gala Matinal de Cinema Curt per promocionar els seus treballs.

Etiquetes:
,