El Festimatge ja ha començat!

Dissabte al vespre es va inaugurar el Festival de la Imatge de Calella que fins el 29 D'abril presenta 50 exposicions repartides per tot el municipi

Dissabte al vespre es va inaugurar el Festimatge 2012 en un acte públic celebrat a la plaça de L’Ajuntament de Calella que va comptar amb una bona assistència i va ser tot un èxit. L’acte va concloure amb la inauguració de les exposicions de la Sala de L’Ajuntament Vell. I diumenge al matí amb L’apertura i inauguració oficial de la Sala D’exposicions de la Fàbrica Llobet es va donar per inaugurat el certamen de fotografia.

Durant l’acte d’inauguració, Vicenç Tomàs va explicar que la seva exposició ?Deixem de ser invisibles? pretén donar protagonisme a un sector ?oblidat’ de la societat, com són els disminuïts que integren L’Associació ADIAM de Malgrat de Mar, que han estat escollits per ser els representats D’aquest col·lectiu.

El matí de diumenge, alguns dels fotògrafs que exposen els seus treballs durant el festival van participar en L’acte D’apertura de la Sala de la Fàbrica Llobet i van compartir amb els assistents les motivacions que els van portar a fer les seves exposicions.

Entre ells, Martí Escudé que presenta una exposició sobre rock català titulada Rock vist‘ explica que ?Vint anys després D’haver fet aquestes fotos a grups musicals, t’adones que formen part de la història musical del teu país i que tenen cert valor?. I respecte al Festimatge diu que ?No hi ha res similar a Catalunya com aquest Festimatge. A Barcelona hi ha exposicions, però res com això. S?ha D’agrair molt el suport de Foto-Film Calella i de L’Ajuntament perquè és més fàcil programar teatre o música o exposicions D’èxit que no invertir en fotografia?.

A tots dos actes es va comptar amb la presència de representants de Foto-Film Calella i de L’Ajuntament de Calella, organitzadors del Festimatge. L’Alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, va destacar el treball D’una organització que, sense ànim de lucre, porta a terme un festival tant important i que es renova i modernitza constantment amb les noves tecnologies. Per la seva banda, Xavier Rigola, President de Foto-Film Calella, va destacar que el Festimatge va més enllà de Calella, té una promoció internacional i està present no només en el context fotogràfic i de cinema, sinó a internet, en cercadors i posicionat com un esdeveniment que cal tenir en compte.

Etiquetes: