El Festival ACÚSTICA de Figueres supera els 90.000 espectadors en la seva catorzena edició

L'increment de públic s'ha vist reflectit a les jornades de dijous i de dissabte, on s'han superat els espectadors de la passada edició

Es calcula que 95.000 espectadors han passat pel Festival Acústica de Figueres al llarg de quatre dies. 

Els canvis estructurals del festival han permès poder acollir més públic d’una manera més còmode.

La combinació dels concerts íntims i dels concerts massius del festival, han funcionat a la perfecció com ho demostra l’èxit sense precedents de la producció Sangtraït Simfònic, que ha exhaurit les entrades tan pel primer com pel segon concert programats.

Els concerts més massius del festival han estat els de l’escenari Rambla, especialment el d’Els Amics de les Arts, Els Catarres i la Companyia Elèctrica Dharma. Els concerts de Mishima, Dover i Molotov Jukebox amb Natalia Tena al capdavant, han posat al límit l’escenari de la Plaça Catalunya.

Cal destacar el marc incomparable de la plaça Gala – Salvador Dalí, que ha donat peu a grans moments artístics com els de Joan Dausà acompanyat de l’actriu Aina Clotet o Nuria Graham. Per altra banda, Neneh Cherry va sorprendre amb la seva arriscada proposta artística que va donar un valor afegit al festival.

La plataforma de l’Acústica ha servit perquè artistes emergents com Projecte Mut, Maïa Vidal, Germà Negre, Joan Rovira o Crossing s’hagin donat a conèixer davant d’un públic massiu que els veia per primera vegada, i que els destacava com a noves propostes a tenir molt en compte.

La Factoria Acústica ha aconseguit el doble objectiu pel qual s’ha creat: combinar la creació cultural d’un artista de primera fila i molt influent a les xarxes socials, amb la promoció turística d’un territori. Durant una setmana, Natalia Tena ha realitzat una àmplia promoció del seu projecte musical, i també ha visitat llocs emblemàtics de la ciutat com el Museu Dalí o el Castell de Sant Ferran.

L’Acustiqueta segueix com el festival familiar de referència de Catalunya. Tots els espectacles als diferents espais programats s’han omplert de gom a gom. Pares i fills, han compartit gustos musicals amb grups com Manel Fuentes & The Spring’s Team, Delafé y las Flores Azules i Lax’n’Busto, establint un lligam intergeneracional.

El públic ha valorat molt positivament la Fira Food Trucks, el renovat espai gastronòmic del festival, que ha reunit a milers de persones cada nit, atrets per la nova oferta de restauració i la seva estètica vintage.