El Festival Altaveu encetarà la temporada musical amb la seva programació més internacional

L’Altaveu 2014 obrirà la temporada musical del 5 al 7 de setembre a Sant Boi de Llobregat amb noms propis de l’escena internacional i nacional com Laetitia Sadier, Robert Ellis, Neil Halstead, Jacco Gardner, Myles Sanko, Mishima, Jose Domingo i Joana Serrat

El Festival Altaveu enceta la nova temporada amb la seva 26a edició del 5 al 7 de setembre de 2014 a Sant Boi de Llobregat, ampliant un dia més la programació del festival i incorporant noves propostes culturals: una secció dedicada al Spoken Word i un espectacle de dansa urbana acabaran d’arrodonir una de les programacions més ambicioses del festival. 

La programació musical de l’Altaveu 2014 és una de les més internacionals dels darrers anys i sota la direcció artística d’Albert Puig, portarà a Sant Boi noms propis de l’escena internacional com Laetitia Sadier, Robert Ellis, Neil Halstead, Jacco Gardner o Myles Sanko; així com propostes musicals nacionals referents al nostre país com Mishima, Jose Domingo, Joana Serrat i una actuació molt especial que serà primícia al nostre país, “Big Eril”, un concert conjunt entre El Petit de Cal Eril de Joan Pons i la Free Spirits Big Band de David Mengual.  

Una de les novetats de l’Altaveu 2014 serà Altaveu Spoken Word, una nova secció de programació on la música i altres llenguatges artístics es fusionen amb la poesia oral, és a dir, amb la paraula dita, que comptarà amb les actuacions de Bradien + Eduard Escoffet, Esperpento i un vermut poètic que comptarà amb les actuacions de Cesc Freixes & Roc Casagran, Marçal Font i Josep Pedrals. 

Altaveu Spoken Word ens remet als orígens del Festival. L’Altaveu va néixer per reivindicar una nova generació de músics i intèrprets que s’expressaven en català… Així doncs, la paraula i la poesia van ser grans protagonistes en les primeres edicions del Festival. Ara, de la mà de l’spoken word, aquest gènere poètic oral, urbà, fresc i combatiu, volem retre homenatge a aquests orígens. D’aquesta manera, el passat i el present del Festival convergeixen en una proposta innovadora que explora nous formats i noves experiències escèniques i musicals. 

Una altra novetat serà una actuació molt especial emmarcada dins del projectes SBUD (Sant Boi Urban Dance), un projecte d’inclusió al voltant de les danses urbanes on joves de la ciutat i d’altres municipis de l’àrea metropolitana s’uneixen amb escoles de dansa de Sant Boi per participar en la creació col·lectiva d’un espectacle de Hip Hop que serà presentat al públic en el marc del Festival Altaveu. 

Durant tres dies, del 5 al 7 de setembre, l’Altaveu, el Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat, aproparà a la ciutat de Sant Boi actuacions musicals y culturals de primera línia en tres espais habituals del Festival: la plaça de l’Ajuntament, Cal Ninyo i els Jardins de l’Ateneu Santboià. 

A més a més, el Festival es completarà amb els Premis Altaveu, que s’atorgaran el dijous 4 de setembre i que reconeixen als artistes, entitats i iniciatives que d’una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant l’any. El jurat dels premis està format per músics, periodistes i professionals del món de la música, juntament amb l’organització del Festival. Els guanyadors dels Premis es donaran a conèixer a finals d’agost.