El Festival Àsia aposta per L’Àsia Central en el desè aniversari

Música, lluites ancestrals i activitats per a tots els públics

En la seva desena edició, el Festival Àsia dirigeix la mirada cap a L’Àsia Central i mostrarà la diversitat de les cultures asiàtiques a través D’una programació multidisciplinària orientada a tots els públics i composta per més de 30 propostes: des D’espectacles de països com la Xina, el Japó, L’Índia, el Pakistan, Mongòlia i Kazakhstan fins a iniciatives artístiques de les comunitats asiàtiques residents a Barcelona i Catalunya.
 

Principals actuacions

Provinents D’Àsia, hi destaquen la formació Turan ?espectacle inaugural de música tradicional del Kazakhstan?, Mamer ?figura de culte de la música independent xinesa D’arrel kazakh?, Sorum ?grup integrat per dones basat en la música tradicional coreana?, Pe?z ?grup cèlebre al Japó que fusiona jazz amb pop-rock, funky, ska i música llatina? i Humera Arshad ?una de les cantants pop més reconegudes del Pakistan.
 

Espectaculars lluites de Mongòlia i L’Índia

Dins la programació, es podran descubrir els lluitadors del Festival Naadam de Mongòlia, procedents D’Ulan Bator, i els lluitadors del centre indi CVN Kalari Shangham de Kerada, encarregats de recuperar L’art marcial més ancestral, el kalarippayat.

?Un dia a L’Àsia? per a tota la família

En la cloenda, el diumenge 25 de setembre, el Festival Àsia presenta ?Un dia a L’Àsia?, una jornada familiar per tancar les festes de la Mercè al cor de Barcelona, amb desenes D’activitats gratuïtes a la plaça dels Àngels, la plaça Joan Coromines, el CCCB i el MACBA. Aquesta zona del Raval recrearà la vida nòmada de Mongòlia amb un campament de iurtes ?tendes de campanya típiques de les estepes D’Àsia CentraL’, a L’interior de les quals hi haurà contes, tallers i demostracions de costums i tradicions de les cultures asiàtiques.

Etiquetes: