El Festival Àsia arriba a la vuitena edició

La programació del festival és fruit d'un estret diàleg amb les comunitats asiàtiques residents a Barcelona.

El Festival Àsia, organitzat per Casa Àsia, arriba aquest any a la seva vuitena edició amb el concert de l’estrella de rock Cui Jian -precursor del gènere a la Xina- i més de 30 activitats per a tota la família, programades en col·laboració amb les comunitats asiàtiques residents a Barcelona. El Parc de la Ciutadella serà L’escenari del festival que tindrà lloc el 23 i 24 de setembre coincidint amb les celebracions de La Mercè.
Cui Jian, pioner de la història rebel del rock xinès

La vuitena edició del Festival Àsia s’inaugura el pròxim 23 de setembre amb el concert de Cui Jian, el pioner del rock a la Xina. El guitarrista, trompetista, cantant i compositor, icona de la cultura xinesa contemporània i ídol de tota una generació de ciutadans que en els 80 començaven a escoltar rock occidental, actuarà al costat del seu grup en l’emblemàtica Plaça Reial de Barcelona.

VIII Festival Àsia: l’accent asiàtic de La Mercè 2009

Durant el 24 de setembre, dia de La Mercè, el festival programa en el Parc de la Ciutadella de Barcelona més de 30 activitats dirigides a tota la família, entre actuacions musicals, cinema, tallers i demostracions. Per primera vegada, les diferents comunitats asiàtiques arrelades a Barcelona tenen un paper principal en el festival. Les comunitats de la Xina, el Pakistan, les Filipines, Bangla Desh, Corea del Sud, el Japó i el Nepal han coL’laborat en la confecció de la programació i participaran directament de les celebracions.

L’Àsia amb els cinc sentits: programació musical, cinema, tallers i jocs

Un dia complet en el Parc de la Ciutadella dedicat a descobrir Àsia amb els cinc sentits. El dia 24 de setembre hi actuaran, entre D’altres, el grup de hip hop pakistanès SK1, un Gamelan (conjunt de música tradicional indonesi), el grup de percussió bengalí Natapala, el de música baul Sri Gopal Das Baul Group i la vocalista bengalí Famiya Khan.

D’altres activitats per descobrir L’Àsia seran les pràctiques de txi-kung i wushu, de danses Bollywood i demostracions d’esports com el kabaddi del Pakistan o el carrom nepalí. També destaquen els massatges i el ioga en família, mostres de caL’ligrafia asiàtica i ikebana i, com a novetat, una carpa per a nadons i nens de fins a 3 anys amb cançons i contes. La jornada es tancarà amb la projecció de dues pel·lícules a l’aire lliure: We went to wonderland (Xina-Anglaterra, 2008) i In between days (Corea del Sud-Canadà, 2007).

Entre el 23 i el 27 de setembre es podran descobrir els sabors d’Àsia a les carpes de les cuines asiàtiques que enguany tornen a instal·lar-se en el Parc de la Ciutadella.