El Festival BarnaSants – Cançó D’Autor inicia la seva programació internacional amb artistes d'arreu del món

La uruguaiana Rossana Taddei obre el foc de les actuacions internacionals presentant el seu nou espectacle a la Sala Luz de Gas

La XVII edició de Barnasants ? Cançó D’Autor ja ha arrencat i, després D’una primera setmana carregada de propostes de casa, enceta una segona tongada de recitals amb algunes artistes que reflecteixen perfectament un altra dels eixos del festival: la seva vessant més internacionalista, que aposta per portar a Catalunya cantants foranis de gran qualitat per tal de donar-los a conèixer.

Aquesta setmana la programació de BarnaSants ens presenta quatre artistes internacionals amb orígens i tradicions ben dispars: Rossana Taddei (Uruguai), Franca Masu (L’Alguer), Kareyce Fotso (Camerun) i José Alejandro Delgado (Veneçuela).

La uruguaina Rossana Taddei repeteix participació al BarnaSants després de venir convidada L’edició passada, formant part D’una selecció D’artistes que ens presentava algunes de les joves propostes musicals de L’Uruguai (llavor del futur projecte de bienal artística entre ambdós països que es consolida enguany a L’abril amb un concert a Montevideo). En aquesta ocasió ens presenta el dijous 2 de febrer a Luz de Gas (21.30h) el seu nou espectacle (i disc), Minimalmambo, acompanyada del bateria Gustavo Etchenique, en una interessant i eclèctica proposta que fusiona ritmes de la música popular uruguaiana amb el rock, el pop, el jazz i la música italiana.

Franca Masu, màxim exponent del cant en llengua catalana de l’Alguer al món, també torna al festival (dissabte 4 de febrer a Luz de Gas, 21.30h) amb un nou treball sota el braç, per celebrar deu anys de carrera. Amb el recull en directe 10 anys, enregistrat a diversos escenaris del planeta (Barcelona, Utrecht, Istambul o Roma…), L’artista  repassa alguns dels temes més importants del seus tres àlbums en català.

La tarda de diumenge 5 de febrer ens proposa dues actuacions tan suggerents com allunyades geogràficament.   Per una banda el festival ens permetrà conèixer Kareyce Fotso a L’Auditori Barradas de L’Hospitalet (19h), una jove veu procedent del Camerun que encarna clarament L’esperit del festival ens aproparà a les diverses realitats de L’Àfrica actual amb temes impregnats de melodies folk-soul cantats en bamileké, ewondo, anglés i francès. A la mateixa hora, però a L’emblemàtic Harlem, actuarà el cantautor veneçolà José Alejandro Delgado presentant el seu tercer i darrer disc A pedal y bomba (2010) amb el seu estil directe que combina de manera desenfadada el merengue, el son, el calipso, la malaguenya o el jazz.

Amb aquest concerts BarnaSants posa en marxa el seu cartell internacional, que al llarg de més de dos mesos ens acostarà propostes provinents D’Itàlia -com els tres concerts de Gino Paoli, Francesco de Gregori o Giorgio Conte-, D’Occitània ? amb els recitals de Nadau, Joan-Marc Leclercq, Primaël e Los del Tiwizi o la formació Ò.K! Brigada Internacional-, a més de les visites  D’artistes com Pascuala Ilabaca (Xile), Gerardo Alfonso o Roly Berrío (Cuba) o  El Mastuerzo (Mèxic).

Etiquetes:
,