El festival BarnaSants celebra la vintena edició amb una especial dedicació a la memòria d’Ovidi Montllor

Més d’un centenar de concerts omplen una programació que s’estén del 24 de gener al 14 d’abril

Volem el par sencer! Aquest és el lema del BarnaSants, Festival de Cançó d’autor que enguany arriba a la seva 20a edició. Durant dos mesos i mig, del 24 de gener al 14 d’abril, el festival celebra el seu 20è aniversari recordant Ovidi Montllor en l’any que també es commemoren 20 anys que se’n va anar, -com ell mateix deia a la cançó-, “de vacances”. En aquesta edició es congreguen més d’un centenar de cantants, intèrprets i grups que donen protagonisme a la paraula, al poble i als drets socials. El festival continua cridant a l’inconformisme a artistes i espectadors davant de l’actualitat política i social del nostre país. Una lluita i una reivindicació que són cada cop més necessaris amb els temps que corren.

En la presentació del festival, el director del BarnaSants, Pere Camps va donar a conèixer la programació i les seves particularitats, que conformen aquesta vintena edició del Barnasants tan especial. Pere Camps especifica que no es tracta de “retre homenatge a Ovidi Montllor, sinó que volem reivindicar la figura d’un artista tan important que representava una cultura i una llengua que parlen 15 milions de persones”.

En referència al lema d’enguany, “Volem el pa sencer”, extret d’una lletra del cantautor d’Alcoi, Pere Camps va assegurar que des de l’òptica del Barnasants “volem el pa sencer, en tots els sentits. Per aquest motiu, el festival vol demanar a tots els artistes que vulguin que “facin versions del repertori de l’Ovidi per donar a conèixer el seu llegat i, també, fer una crida a tots els partits polítics per a que posin el nom de l’Ovidi a carrers, places, biblioteques o altres emplaçaments públics. És una qüestió de voluntat política”, va afegir.

Al marge del la programació, Pere Camps ha anunciat també el proper mes de maig se celebrarà un BarnaSants Cuba, en col·laboració amb les entitats cultures de l’illa, així com un BarnaSants Madrid, un cicle de sis o set concerts que es duria a terme als voltants de l’11 se setembre. Un altre tema especial és el que ha anomenat com “Les sis hores de cançó” que es presentaran el mes de maig coincidint amb una festa pública que es celebrarà al barri d’Hostafrancs.