El Festival Claca de Llançà ofereix música, teatre, circ i dansa al carrer i per a tota la família

Del 8 al 10 de juliol

Del 8 al 10 de juliol, el Claca de Llançà celebra la seva cinquena edició consolidat com un dels principals festivals d’arts escèniques a l’aire lliure i per a tota la família de l’Empordà. Circ, dansa, teatre o música formen part de la programació de l’edició del 2016 amb una quinzena d’espectacles interdisciplinaris, pràcticament tots gratuïts i per a tots els públics.

El festival programa enguany per primer cop una companyia internacional, amb l’actuació de la companyia francesa Les Blues de travail que presenten el seu espectacle Viatge de noces , una comèdia animada per una parella atípica, un gos i un Fiat 500 capritxós. De la programació també en destaca el solo de dansa del ballarí Quim Bigas que interpretarà Molar, un dels èxits del Sismògraf 2016 amb un espectacle sobre la felicitat i les imatges estereotipades que relacionem amb estats d’eufòria i de benestar.

De l’apartat teatral, cal remarcar la representació de l’obra teatral Ventura , premi al millor espectacle d’arts escèniques produït a les comarques gironines concedit per l’Associació Gironina de Teatre. Amb direccio de Víctor Muñoz i interpretat per David Planas i Meritxell Yanes , l’obra reflexiona sobre la presa de decisions a partir de la història de dues dones. L’espectacle és només per a 25 persones i és l’únic de pagament del festival ( www.festivalclaca.cat ) L’espectacle de teatre gestual De pas, la vida en clau d’un clown , de la companyia La Industrial Teatrera, i l’obra de teatre i dansa Revolution , dels llançanencs I per què, no? , completen l’apartat teatral del festival.

El concert familiar de The Pinker Tone s és la proposta més destacada de la programació musical que inclou també el concert familiar de Xavi Lozano .

 

Col∙laboracions amb altres festivals i entitats locals

L’organització del Claca vol destacar també l’agument de col∙laboracions amb altres festivals, com el Besmina de Barcelona o l’ AGITART , de Figueres. Aquests acords permetran veure l’espectacle guanyador del festival barceloní que es donarà a conèixer aquesta setmanai l’obra Dust , del col∙lectiu de dansa figuerenc.

El festival continua apostant per la col∙laboració amb les entitats i la societat civil de la mateixa població, ja que confia en el poder de la vida cultural com a element de cohesió social i de millora de les relacions socials. Enguany, la Biblioteca Pere Calders , que celebra el seu 16è anivesari, acollirà l’espectacle Contes del Japó de Yoshi Hioki. I el Museu de l’Aquarel∙la també hi col∙labora cedint la CasaMuseu Martínez Lozano per acollir l’obra teatreal Ventura . Finalment , en col∙laboració amb Turisme de Llançà i en el marc del segon “Summer Street Food” , el Claca presenta el 18 de juny l’espectacle Minute de la Cia Jam , que suposarà el tret de sortida de l’edició d’enguany del festival.

 

Fira Circ, a la Pineda del Port

Una de les principals novetats d’aquesta edició del Claca és la incorporació de la Fira Circ , amb tallers de circ, espectacles de petit format, productes artesans i foodtrucks. Organitzada per Aixopluc, la fira s’instal∙larà a la Pineda del Port i obrirà, durant el cap de setmana del festival, de sis de la tarda a dotze de la nit. Serà un espai per a la diversió i la participació per a tota la família que complementarà la programació del festival.

 

Cinc anys del Claca

El festival sorgeix d´una iniciativa ciutadana i està organitzat per l’ Associació Claca , amb el suport de l´ Ajuntament de Llançà i de la Diputació de Girona . El Festival Claca reafirma els seus objectius inicials: descontextualitzar les arts escèniques del seu entorn habitual i aproparles a nous públics; tots els espectacles gratuïts; propostes dirigides a tots els públics i interdisciplinàries, circ, dansa, teatre, música i tallers d’arts escèniques. “ El Festival ha anat creixent durant aquests 5 anys…ha crescut en espectacles, en qualitat, en voluntaris, en ressó mediàtic, en repercussió econòmica i en estima dels vilatans de Llançà. El nostre objectiu és que aquest creixement no s’aturi i que acabi esdevenint una referència cultural al nostre país”, explica l’organització en la presentació d’aquesta cinquena edició.