"De Circe a Circe passant per l’Hades" al Festival Clàssics

El Festival Clàssics estrena “De Circe a Circe passant per l’Hades”

L’espectacle de dibuix i música en directe tindrà lloc el dimarts 12 de desembre a la Biblioteca de Catalunya

Redacció.- El Festival Clàssics arriba a la recta final de la 5a edició aquest mes de desembre amb diverses propostes d’arts contemporànies i pensament per apropar els clàssics en l’actualitat al voltant del concepte de la immortalitat. El pròxim dimarts 12 de desembre, a les 21 h, la Biblioteca de Catalunya acollirà l’espectacle multidisciplinari De Circe a Circe passant per l’Hades. Amb la veu de la poeta i rapsoda Anna Maluquer, la música de Montserrat Isanta i Marc Egea, i els dibuixos i projeccions de Joma, reviurem aquest episodi de la immortal Odissea.

Circe acomiada Ulisses en el seu camí cap a l’Hades indicant-li el sacrifici necessari per a convocar els esperits dels morts. En aquest espectacle performatiu acompanyarem l’heroi Ulisses en la seva baixada i tornada de l’inframon passant per la relació sinuosa amb la bruixa Circe.

Un espectacle de dibuix i música en directe i, és clar, amb la paraula. Del Casal de Circe anirem a l’Hades sense oblidar-nos de fer el preceptiu sacrifici ritual per a accedir-hi. Més que per conèixer l’oracle de Tirèsias de Tebes, que ja ens l’ha dit el poema, hi baixarem per a recordar certs aspectes de la condició humana, de total actualitat, que els diferents esperits dels morts posen davant els ulls d’Ulisses. I el poema continua posant davant dels nostres. Sortint, tornarem al Casal de Circe per complir amb un compromís inajornable.

Més clàssics immortals al desembre

L’actor Francesc Orella s’acompanyarà del músic Rafel Plana en la lectura dramatitzada Defensa de Sòcrates, el discurs de Plató considerat el text clàssic fonamental sobre la llibertat de pensament (14 de desembre, La Model). Raül Refree i la cantant maliana Rokia Koné presentaran un espectacle únic sota el títol La mística immortal. (Santa Maria del Pi, 15 de desembre). L’actriu Paula Blanco es posarà a la pell de Pitó, una versió escènica del poemari homònim escrit per Guim Valls, amb direcció de Roger Vila, vestuari de Pau Alí i música de Marina Herlop (18 de desembre, CCCB).

Festival Clàssics

El Festival Clàssics posa els clàssics al centre de les energies creatives d’avui, promou el diàleg amb el passat per donar força i profunditat a la cultura contemporània, i impulsa relectures dels clàssics que ens emocionin i que ens ajudin a pensar sobre preocupacions essencials de la humanitat. El Festival d’Arts Contemporànies i Pensament va néixer l’any 2019 i al llarg de quatre edicions ha comptat amb artistes com Sílvia Pérez Cruz, Àlex Rigola, Les Impuxibles, Jordi Savall, Maria Arnal i Marcel Bagés, Abel Azcona, Enric Casasses o Sandra Balsells, entre d’altres.

La Casa dels Clàssics

La Casa dels Clàssics és un espai que reivindica la vigència dels clàssics de tots els temps i els divulga en tots els llenguatges i formats possibles, entre un públic ampli, divers i transversal. Acostant-los a les escoles, als mitjans de comunicació, a la política i al carrer, busca ser font d’inspiració a l’hora de construir el país i el món que volem. La Casa dels Clàssics és l’entitat responsable de l’edició de la col·lecció «Bernat Metge» i organitza des del 2019 el Festival Clàssics, entre altres esdeveniments com passejos, seminaris i conferències.