El Festival Clownia de Txarango ha exhaurit totes les entrades

Txarango ha necessitat només dues setmanes per vendre totes les entrades del seu propi festival Clownia, que tindrà lloc el 2 i 3 de maig a Sant Joan de les Abadesses.

La irrupció de Txarango en el panorama musical català ha estat una de les aparicions més contundents, refrescants i celebrades. Una banda reconeguda per premsa, públic, professionals i músics, que va presentar el seu primer disc Benvinguts al llarg viatge exhaurint les entrades de la Sala Apolo dos mesos abans de la data i que va fer el seu darrer concert al Palau de la Música ple amb sis mesos d’antel·lació.

És per això, que el seu primer concert de presentació del seu esperat segon disc Som riu, havia de ser molt especial. Tant especial, que Txarango s’ha tret de la màniga un festival a Sant Joan de les Abadesses que han batejat com a Clownia i que a part del primer concert on sonaran les noves cançons, acollirà els grups més representatius de la música festiva actual. Una música que traspassa fronteres i estils musicals.

Darrera de Clownia s’hi amaga l’univers de l’imaginari del grup. Un lloc on tot és possible. Tant la música com la reflexió i l’intercanvi. Una petita ciutat formada per tres escenaris. Un de gratuït a la Plaça Major del poble natal d’Alguer Miquel, cantant de la banda, a on hi actuaran noves propostes festives com Bonobos o 9Son o el referent dels grups vocals moderns Deudeveu, guanyadors del concurs televisiu de TV3 “Oh Happy Day”. Els altres dos escenaris, Àgora i Escenari Principal, dins del recinte del festival, acolliran la major part dels grups que marquen l’actualitat del panorama festiu. A l’Àgora s’hi podrà veure Pallassos Sense Fronteres transformant Clownia en un dels molts escenaris en zones conflictives, també s’hi sentirà el verb punyent de Cesk Freixas, les versions explosives de Germà Negre i l’obra de teatre “Remenant els boscos de nit” d’Idària Teatre. Després de cada actuació s’obrirà torns de paraula per potenciar l’espai de reflexió i d’intercanvi.

Els plats forts passaran per l’escenari principal. Ni més ni menys que la millor música festiva de vocació internacional, com els propis Txarango i La Troba Kung-Fú. Els acompanyaran els sards Train To Roots, els imparables Els Catarres, els actuals i festius Buhos, Itaca Band i Strombers i els contundents Orxata, Sra Tomasa i Dj Ogt, que tancaran la nit.

“Aquesta història va començar amb un conte. Un conte teixit entre amics que parlava de Clownia; la ciutat llunyana. Era la història d’un món millor i, aquell hivern del 2010, va ser explicada per primera vegada dalt d’un escenari donant el tret de sortida a la primera gira del nostre petit projecte, TXARANGO. 4 anys després vam decidir que si l’havíem inventada també podíem provar de construir-la. I aquí estem. Clownia és la utopia. El lloc on tot és possible. L’horitzó que nosaltres proposem. Un espai de

projecció, reflexió i intercanvi. Una petita ciutat. Un teatre. Clownia és un homenatge als pobles petits on hem crescut i és també la nostra manera de donar les gràcies. La il·lusió de portar a casa totes aquelles propostes que estimem.

Seguim perseguint el somni d’un món millor i plantem aquest campament com a acte de rebel·lia. Com a reivindicació del somni. Com a celebració de la vida.