El Festival Curt.doc bat el seu rècord de participació.

398 curtmetratges documentals de 56 països diferents del cinc continents opten a ser seleccionats

398 curtmetratges documentals optaran a participar a la secció oficial del VII Festival Internacional de Curtmetratge Documental de Vidreres. Curt.doc 2014. La xifra supera amb 79 els curtmetratges inscrits en l’edició de 2013. Els 398 documentals procedeixen de 56 països diferents dels 5 continents. També es compta amb la participació de 35 treballs catalans i 87 de la resta de l’Estat espanyol.
La direcció valora molt positivament aquesta bona acollida. La rebuda massiva de treballs demostra que el festival desperta l’interès dels directors de documental d’arreu del món, aquest interès ajuda a que Curt.doc consolidi any rere any el seu prestigi.
Els treballs rebuts agrupen totes les formes de la no ficció des del fals documental, al collage, al dietari, als documentals d’animació, observacionals, interactius, reflexius, expositius, “compilation films” i “Found Foutage”. Aquesta diversitat de modalitats converteix Curt.doc en un aparador de les noves tendències del documentalisme contemporani, un documentalisme que combina gèneres, que treballa lliurament i que pretén donar una mirada diferent del món que ens envolta.
La comunicació de les obres seleccionades es farà abans del 24 de març de 2013 . El Festival atorgarà cinc premis: El primer premi valorat en 1500 €, el segon premi de 800 €, el millor curt català valorat en 800 € i un premi del públic i un premi jove aquests sense valoració econòmica.
El Festival Curt.doc, l’únic Festival de Catalunya i de l’Estat espanyol dedicat exclusivament al curtmetratge documental, es portarà a terme el proper 19, 20 i 21 de juny de 2014 al Teatre Casino “la Unió” de Vidreres i a més de la secció oficial, Curt.doc oferirà un Off Festival amb projeccions, cinefòrums, retrospectives, Premi Nanook a una trajectòria i tallers infantils i juvenils, espais per al networking i concerts.