El Festival Dansat torna a l'abril amb propostes per a tot tipus de públic

L’actriu Marta Etura, Guillermo Weickert o estudiants de l’Institut del Teatre són protagonistes de la 10a edició del festival

Després d’haver hagut d’aplaçar la celebració del Festival Dansat del mes de novembre a l’abril degut a la incertesa en les subvencions a la dansa, finalment el festival es realitzarà del 23 al 27  d’abril amb 5 espectacles, 2 tallers de dansa i una exposició.

El dia de Sant Jordi, aquells aficionats a la dansa contemporània i fidels seguidors del festival Dansat tindran l’oportunitat de gaudir en escena de la companyia Losdedade, formada per Marta Etura i Chevi Muraday, que presentaran “Return”, una poética reflexió sobre les relacions de parella que acabarà amb un col·loqui amb els intèrprets.

El dijous 24 al vespre serà el torn dels joves estudiants de dansa de l’Escola d’Ensenyament Secundari Artístic i del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, que presentaran peces curtes coreografiades i interpretades per ells mateixos.

La barreja de tradició i modernitat arribarà divendres directa del País Basc i de la mà de la companyia Tanttaka/Kukai i dels versos de Joseba Sarrionandiaen, que serviran de fil conductor i escenari per als set ballarins de la companyia.

Per aquells més radicals, els que busquin replantejar els conceptes i fonaments de la dansa contemporània, arriba dissabte, l’andalús Guillermo Weickert amb “Material inflamable”, un solo que reflexionarà sobre el paper del ballarí, l’espectador i el propi cos com a eina de treball.

I, com és habitual, el festival tancarà la seva programació el diumenge 27 d’abril amb un espectacle de dansa per als més petits. A les 12h i a les 17:30h, la companyia Nats Nus presentarà “Minimón”, on la Lua, la seva protagonista, remenarà calaixos i armaris de l’habitació dels nens per a descobrir-hi histories amagades.

A més, el festival comptarà amb activitats paral·leles com l’exposició “En Dansa” d’Israel López i Toni Payán, sobre el procés de creació del projecte de Barris en Dansa, que va presentar el seu segon espectacle a l’escenari de l’Espai Dansat! (SAT!) el passat mes de novembre; o els tallers que Thomas Noone impartirà tant per a professionals com a no professionals.