El Festival de Cinema de Girona inaugurarà la 26a edició amb la versió restaurada de “Los culpables”

Del 15 al 19 de juliol, Girona i Figueres projectaran 175 pel·lícules procedents de 35 països diferents

El Festival de Cinema de Girona arriba aquest 2014 a la 26a edició. Del 15 al 19 de juliol, la ciutat oferirà una bona oportunitat per descobrir una llarga llista de pel·lícules (un total de 175) procedents de 35 països diferents, que inclouen des de cinema d’animació fins a ficció, passant pels documentals o les websèries. La inauguració del festival es farà aquest dimecres, a les 21 h, al Teatre Municipal de Girona, amb la projecció de la versió restaurada de la pel·lícula Los culpables, de Josep Maria Forn. Aquest film de cinema negre es va rodar íntegrament a Girona el 1962. Tant Forn com el productor Isidor Llorca, encarregat de restaurar la pel·lícula, seran presents a l’acte inaugural del festival.

La tinenta d’alcalde i regidora d’Ocupació i Empresa, Marta Madrenas, ha destacat durant la presentació d’aquest matí que el festival fa una “magnífica feina per promocionar el nou talent i les arts audiovisuals”. Madrenas ha posat èmfasi en la internacionalitat, la transversalitat i les “imprescindibles” aliances publicoprivades que ha generat.

El director del Festival, Lluís Valentí, ha ressaltat que el Festival de Cinema és un “festival de festivals”, gràcies tant a les seccions pròpies (Cinema d’Autor, Girona Curtmetratge, Nou Talent, Websèries, Cinema d’Animació, Cinema de Creació, Made in Costa Brava Girona i Festival dels Infants) com a les col·laboracions amb altres festivals o concursos (Festival Internacional de Cinema Gai i Lèsbic de Barcelona, Smart Films, Cinema de Frontera-Walter Benjamin, Festival de Cinema Jueu de Barcelona, International Tourist Fim Festival i Films Sards). Per la seva banda, el diputat de Cooperació Cultural de la Diputació de Girona, Antoni Solà, ha reiterat el compromís de la Diputació amb el festival.