El Festival de Cinema Independent de Barcelona proclama el seu palmarès

El Gran Premi del Festival ha estat concedit a "Ben O Değilim (I’m Not Him)" de Tayfun Pirselimoğlu

L’Alternativa 2014 ha proclamat el seu palmarès, posant punt i final a una setmana d’intensa programació. Una edició marcada per les bones crítiques rebudes pel públic en toles les seccions i activitats paral·leles del festival. Així com destacar l’alta participació de públic i de convidats internacionals i nacionals. Els guanyadors d’aquest any han estat:

PREMI L’ALTERNATIVA OFICIALS AL MILLOR LLARGMETRATGE
El jurat de llargmetratges de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Marta Armengol, Jorge Caballero i Pau Subirós, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el Gran Premi del Festival a l’obra Ben O Değilim (I’m Not Him) de Tayfun Pirselimoğlu (Turquia / Grècia / França). Es podrà veure demà diumenge a les 18:15 en el Teatre del CCCB i comptarem amb la presència del director per a presentar-la. El jurat valora especialment l’habilitat del cineasta per crear una proposta de guió que aconsegueix combinar de manera original i subtil elements del cinema clàssic i el contemporani. La seva estructura circular, les pinzellades d’humor negre i el joc de miralls que s’estableix entre els personatges configuren un film intrigant i suggeridor. El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Brûle la mer de Nathalie Nambot i Maki Berchache (França), per la seva capacitat de fer-nos reflexionar sobre la llibertat individual i col·lectiva des d’una mirada al mateix temps poètica, social i política. El film es podrà veure demà diumenge a les 20:45h en el Teatre del CCCB.

PREMI L’ALTERNATIVA OFICIALS AL MILLOR CURTMETRATGE
El jurat de la Secció Oficial de curtmetratges de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Pela del Álamo, Ana Aitana Fernández i Fernando Vílchez, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el Gran Premi del Festival a l’obra The Claustrum de Jay Rosenblatt (Estats Units). Es podrà veure demà diumenge a les 20:45h al Hall del CCCB. El jurat valora l’apropiació i redimensió magistrals d’un metratge que arrossega l’espectador a un espai entre l’àmbit oníric i el científic a través d’un viatge hipnòtic i sensorial. El jurat també ha decidit concedir una menció especial a Ser e voltar (To Be and to Come Back) de Xacio Baño (Espanya), per l’honestedat en compartir un temps concret amb els seus personatges; per la seva valentia per transcendir l’espai íntim cap al definitiu amb senzillesa, i pel seu equilibri per transitar entre el cinema i la vida.

PREMI DEL PÚBLIC
El premi del públic de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, és per al film Ser e voltar (To Be and to Come Back) de Xacio Baño (Espanya). Es podrà veure el diumenge a les 17h a l’Auditori del CCCB.

PREMI HONORÍFIC GAC AL MILLOR GUIÓ DE LLARMETRATGE
El jurat del premi GAC al millor guió de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Daniel González, Mireia Llinàs i Enric Rufas, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el premi GAC al millor guió de llargmetratge a Ciutat Morta (Dead City) de Xavi Artigas i Xapo Ortega (Espanya). El film es torna a projectar demà diumenge a les 21:45h a l’Auditori del CCCB. El jurat ha valorat la capacitat de la pel·lícula per aprofundir en la investigació del cas i exposar les seves múltiples cares en una construcció dramàtica concisa i contundent.

PREMI HONORÍFIC GAC AL MILLOR GUIÓ DE CURTMETRATGE
El jurat del premi GAC al millor guió de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Daniel González, Mireia Llinàs i Enric Rufas, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el premi GAC al millor guió de curtmetratge a Escolta (Listen) de Pablo García Pérez de Lara (Espanya). El jurat ha valorat la capacitat del curt per transportar l’espectador al seu particular món a través del treball de juxtaposició de text, signe i imatge.

PREMI PANORAMA RENCONTRES CINÉMATOGRAPHIQUES DE CERBÈRE-PORTBOU
El jurat del premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou de la 21a edició de l’Alternativa, Festival de Cinema Independent de Barcelona, format per Sesi Bergeret, Pere Ginard i Tess Renaudo, reunit el 21 de novembre de 2014, acorda per unanimitat concedir el premi Panorama Rencontres Cinématographiques de Cerbère-Portbou al film Salóme d’Yrsa Roca Fannberg (Islàndia / Espanya / Suècia).

Etiquetes: