El Festival de Jazz de Girona

Fins el 18 D'octubre, el festival omple de Jazz la ciutat, amb més del 50% de les actuacions gratuïtes

El 8è Festival de Jazz de Girona, continua amb grans propostes jazzístiques. Ron Carter, Aruan Ortiz, Asstrio, Josep M. Farràs, Tandarica Orkestar i la segona Jam Session programada dins del festival, amb Àlex Carbonell Trio com a grup base, són les forma
El jazz a L’aire lliure arribarà de la mà de Tandarica Orkestar, el 4 D’octubre a les 18h: una actuació itinerant que passarà per diversos carrers de Salt. Nascuda el 2004 com a coproducció del Festival Internacional de Dixieland de Tarragona, aquesta formació es basa en un diàleg entre la cultura i la música balcànica i el circ tradicional. La seva agilitat, una gran interactuació amb el públic i una sonoritat brillant L’han portat a realitzar més D’un cententar D’actuacions en tot tipus de festivals, tant de Catalunya com de L’Estat Espanyol, i els ha donat L’oportunitat D’actuar al costat D’artistes de renom a nivell internacional com Emir Kusturica o la Fanfare Ciocarlia. També aquest dissabte, però al Sunset Jazz Club a les 23h, hi haurà L’acutació del trompetista Josep M. Farràs. Format en el Club de Jazz D’Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, Farràs està considerat un dels millors trompetes del país. Admirador de Dizzy Gillespie i, especialment, de Clifford Brown, la seva sonoritat brillant juntament amb una gran versatilitat estilística, li ha permès col·laborar amb formacions de jazz tradicional, ser un dels músics sol·licitats per Tete Montoliu, i tocar en grups més propers al bebop o el hardbop. En aquesta ocasió, Farràs liderarà un quartet amb alguns dels millors músics del panorama jazzístic estatal, que interpretaran estàndards com ?A night in Tunisia? o ?Sumertime?. Tot un recorregut per la Història del Jazz, des de les seves arrels fins a pinzellades més contemporànies i actuals.
El contrabaixista Ron Carter portarà el seu homenatge a Miles Davis el 5 D’octubre a L’Auditori de Girona, a les 19h. Militant, entre el 1963 i el 1968, de la que fou probablement la millor banda liderada per Davis, juntament amb Herbie Hancock, Tony Williams i Wayne Shorter, van sublimar la seva evolució acústica, just abans de la gran revolució elèctrica de ?Bitches Brew? (Columbia Records, 1969). L’elegància, la imaginació o la sobrietat, i el so impecable del seu contrabaix, són alguns dels motius pels quals Carter està considerat un dels músics de L’Olimp del Jazz. La seva carrera és plena D’excel·lents col·laboracions amb figures com Bill Evans, Cannonball Adderley o el compositor Jaki Byard, i les més de 3500 contribucions en diferents àlbums han fet D’ell un dels contrabaixistes amb més gravacions de la Història del Jazz, juntament amb Milt Hinton, Ray Brown i Leroy Vinnegar. Al seu treball ?Dear Miles’ (Blue Note, 2007), Carter ret homenatge no només al gran trompetista, sinó també a la música que la seva generació va contribuir a crear. El mateix diumenge a les 23h, es durà a terme la segona Jam Session programada, amb Àlex Carbonell Trio com a grup base, al Sunset Jazz Club.

El Festival de Jazz de Girona
El Festival de Jazz de Girona té lloc del 24 de setembre al 18 D’octubre a la ciutat, amb 25 propostes, seguint la premissa D’allunyar-se D’allò més comercial però tenint en el punt de mira L’interès artístic de les formacions. Més de la meitat dels concerts gratuïts i la resta a preus assequibles (entre 10? i 20?) fan D’aquest, un festival obert. Enguany, compta amb 13 escenaris, dos més que L’any passat (per primera vegada, a Salt). La imatge del festival ha estat realitzada pel creatiu banyolí Miquel Amela (Nifava) i continua lligada a un concepte clau en la música i sobretot en el jazz: la improvisació. El Festival de Jazz de Girona està organitzat per L’Ajuntament de Girona, la Fundació Auditori-Palau de Congressos i Produccions Fila 6.

Etiquetes:
, ,