El festival de jocs i història del Born CC

El Born Centre Cultural recupera el llegat dels triquets de la Barcelona del 1700 amb un festival de jocs i història gratuït i per a tots el públics.

Durant aquest cap de setmana, l’esperit dels triquets reviu al Born Centre Cultural amb una festival carregat de jocs i història. Així, el visitant del Centre tindrà l’oportunitat de jugar i conèixer jocs que pivoten al voltant de fets històrics com ara la Guerra de Successió, l’Imperi Romà, la Guerra Civil espanyola o la primera expedició al pol sud l’any 1911, entre d’altres.

L’antic mercat del Born esdevindrà una gran sala de joc que comptarà amb quatre espais diferenciats per acollir diferents tipologies de jocs:

1- Jocs i autors: Espai on diferents creadors de jocs catalans explicaran al públic com jugar al seu joc i oferiran un tast de partida. “1714: El cas dels catalans”, “Manresa 1724”, “Victus – Barcelona 1714” o el videojoc “Francesc de Castellví” són alguns dels jocs que trobarem en aquest espai.

2- La història en joc: Ludoteca amb més de 30 jocs de taula diferents per a totes les edats on es podran provar nous jocs en família o amb amics. Un espai per descobrir jocs d’arreu del món que permeten descobrir la història de manera lúdica amb partides des de 15 a 120 minuts.

3- El triquet del Born (diumenge 5 de 17 a 19:30 h): Les sales Manuel i Antoni Desvalls es convertiran en antics triquets on es jugarà a jocs del 1700. Un viatge en el temps a través de jocs com el Whist, l’Hazard o l’Auca del sol i de la lluna.

4- Barcelona, ciutat de jocs: Un dinamitzador farà jugar als visitants al llarg de tota la balconada del Born CC relacionant els jocs amb els diferents espais del jaciment arqueològic.

A part dels diferents espais, tots els visitants estan emplaçats a resoldre un enigma que s’amaga al jaciment del Born i que es donarà a conèixer a partir del dissabte 4 d’octubre. Entre tots els participants, es sortejarà un premi amb molt de joc.

Amb aquest festival, El Born Centre Cultural es consolida com a espai de recuperació dels jocs de la Barcelona del 1700 i fa una clara aposta per fomentar els jocs relacionats amb la història seguint la línia de les activitats que s’han anat duent a terme al llarg del curs passat i que continuaran durant el 2015: el Triquet del Born, La Ciutat amagada o el cicle de conferències “La vida és joc”.

Informació d’interès:

Dissabte 4 d’octubre, 16-20 h

Diumenge 5 d’octubre, 12-20 h

Per a totes les edats. Gratuït