El Festival de Literatures Infantils i Juvenils fa parada a Girona

La cita del FLIC és a la biblioteca Antònia Adroher

La ciutat de Girona és la següent etapa del Festival de Literatures Infantils i Juvenils, el FLIC, que s’allarga fins al mes de març i està recorrent tot el país. Concretament, l’etapa gironina és a les 11.30 a la bilioteca Antònia Adroher, amb l’espectacle ‘Tocadits’. És una proposta que fa arribar el repertori de moxaines i dóna eines de com utilitzar-les. Està adreçat a nens i nenes de fins a 3 anys.

Des del desembre de 2010 fins al març vint poblacions que acullen activitats a quaranta espais generadors de cultura dels seus municipis. Entre d’altres propostes, es fa una gira de tallers i xerrades de L’il·lustrador japonès Katsumi Komagata; l’exposició ‘Qui menja sopes se les pensa totes’, encarregada a L’il·lustrador JOMA; i la producció de la Maleta D’autor ABCDari Il·lustrat.

Com a curiositat el FLIC inclou una proposta de difusió de literatura a través dels taxis, en col·laboració amb la Federació de Taxis de Catalunya, que portaran llibres a L’interior dels seus cotxes durant el Festival. En total el FLIC contempla una agenda de més de 90 activitats repartides per el territori durant tres mesos.

Un programa D’activitats diversificat i D’excel·lència qualitat artística i pedagògica, constituït per diversos professionals de renom en diversos àmbits: Roser Ros i Vilanova (Premi Conca 2010 de cultura popular), El nota amb Hipnòtik Factory, la companyia de teatre Farrers Brothers, els músics Helena Cases, Laia Porta, Anna Ros i Gerard Valverde, el projecte holandès internacional Poem express, i L’experiència de L’equip de Tantàgora com a creadors i gestors.

El Festival arriba a nous públics i territoris amb propostes innovadores per engrescar els infants i els joves al conreu de la lectura i la literatura. Flic ofereix innovació per augmentar la qualitat estètica del criteri literari de la població infantil i juvenil. El Flic té per objectiu donar a conèixer la literatura oral i escrita a públics de fins a 18 anys, fomentant les indústries culturals relacionades amb la literatura per tot el territori de parla catalana, i contribuint a la valorització de la qualitat de les activitats dels principals agents implicats en el seu disseny, producció i promoció.

Al darrere del FLIC

Tantàgora és un espai de creació, producció, difusió i innovació de les formes de comunicar la literatura escrita i oral, popular i D’autor a tota mena de públics, a través del treball amb altres disciplines artístiques; música, arts plàstiques, teatre, dansa, etc. Tantàgora fa 18 anys que treballa per tal D’assolir els seus objectius tant a Catalunya i com a nivell internacional.

Etiquetes:
,