El Festival de Músiques Religioses i del Món tindrà un preludi el 26 de juny

És un cicle de dos concerts amb els que el Festival s'obre per primer cop a localitats del Gironès i L'Empordà

El FMRiM desplega enguany una programació de gran maduresa artística: amb dues produccions pròpies, sis programes D’encàrrec (dos de les quals coproduïdes amb festivals de prestigi com el Festival Internacional de Música y Danza de Granada i el Festival de  Musiques Sacrées du Monde de Fès), dues estrenes i nombrosos concerts únics a L’Estat. En aquesta dotzena edició el certamen arriba al seu nivell més alt D’exigència artística.

Preludi és un cicle de dos concerts amb els que el Festival s’obre per primer cop a dues localitats del Gironès i L’Empordà: Sant Julià de Ramis i La Bisbal D’Empordà. Els concerts són:

TTUKUNAK – Txalaparta

26 de juny, 21h. Pl. Del Pavelló

SANT JULIÀ DE RAMIS

Ttukunak són Sara i Maika, dues germanes bessones del País Basc. Toquen la txalaparta, aquest instrument ancestral de comunicació  fet de fusta, ferro i pedra. Ja fa més de vint anys que la txalaparta les va captivar per sempre i juntes han recorregut escenaris de tot el món, des del Royal Festival Hall de Londres fins a Brasil, Europa o Àsia, col·laborant entre D’altres amb John Zorn, Triolok Gurtu, Mariza, Ojos de Brujo o Arto Tunçboyaciyan.

MIQUEL GIL – Cançó D’autor mediterrània

26 de juny, 21h. Pl. De L’Església

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Per Marcianes és el nou disc de Miquel Gil que veurà la llum durant el 2011 i que és el resultat de tres anys de treball íntim i de creació. El nou disc inclourà adaptacions de cançons tradicionals, textos d’autors  com Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Enric Monforte o Tono Fornes. Poesia, codi tradicional i curiositat… Molta curiositat!

MARIA BAYO  & CORS DE GIRONA:

PREPARATIUS I PROGRAMA CONJUNT DEFINITIU

El concert de Maria Bayo & Cors de Girona és L’encarregat D’obrir el FMRiM a Girona el proper 28 de juny a la Sala Simfònica de L’Auditori de Girona. Sota la mirada atenta de la directora Eva Martínez els prop de 150 cantaires participants en la producció porten tres mesos preparant-se per aquesta gran ocasió. Aquests cantaires provenen de les següents corals:

Cor Filharmonia, Coral del GeiEG, Cor Juvenil Geriona, Cor Maragall, Coral Pla de Girona, Capella Polifònica, Cor Preludi, Coral Saba Nova i Coral Xàntica.

El programa conjunt entre Maria Bayo i els cors ja està tancat:. El programa Nuit Sacrée alguns dels moments més bells del repertori coral religiós. Cal destacar molt especialment l’Al·leluia del Messies de Händel, l’Ave Maria de Schubert, In Paradisum del Rèquiem de Fauré, peces que sens dubte emocionaran els assistents.

Etiquetes:
,