El festival de poesia ‘Poetes sota la lluna’ homenatja Feliu Formosa

El periodista Xavier Graset conversarà amb Feliu Formosa (Sabadell, 1934) sobre 'El temps sofert'

Redacció.- Anna Gual, Esteve Plantada, Ester Formosa, Xavier Graset i Feliu Formosa seran els protagonistes de la vuitena edició del festival Poetes sota la lluna, que es farà el divendres 25 d’agost a Can Vallerià, a Premià de Dalt.

Obriran la nit dos poetes joves amb una important trajectòria: Anna Gual i Esteve Plantada. Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) ha publicat diversos poemaris i ha estat traduïda a l’italià i al francès. Amb Les ocultacions va guanyar el prestigiós Premi Miquel de Palol de poesia l’any 2022. Els seus poemes han aparegut ara a la centenària Poetry magazine, de Chicago. És la tercera vegada que una de les revistes literàries més influents del món publica obra d’autors catalans. Esteve Plantada (Granollers, 1979) és poeta, periodista i director del nou Congrés de Cultura Catalana que es farà l’any 2025. Amb Rastre quimera, va guanyar el  Premi Cadaqués a Rosa Leveroni l’any 2021.

La segona part serà un homenatge al poeta, dramaturg i traductor Feliu Formosa (Sabadell 1934), Premi d’Honor de les Lletres Catalanes el 2005. L’obrirà el periodista Xavier Graset, director i presentador del programa Més 324. Graset, amic de Formosa, conversarà amb l’autor i amb Esteve Miralles, escriptor, curador i autor de l’epíleg del llibre El temps sofert, darrer poemari de Feliu Formosa que edita Quaderns de la Font del Cargol, col·lecció de llibres impulsada des de Can Vallerià, i que es presentarà en primícia el dia del Festival.

Tot seguit s’estrenarà Formosa x Formosa 2023, espectacle poètic musical sobre textos de l’autor. L’espectacle, de producció pròpia i que només es podrà veure el dia del festival, està dirigit i interpretat per l’actriu i cantant Ester Formosa que recitarà i cantarà els poemes de Feliu Formosa acompanyada dels músics Nico Casu (trompeta) i Carlo Doneddu (guitarra). Actualment tots tres viuen a Sardenya i es desplaçaran a Premià de Dalt exclusivament per fer l’espectacle.

El festival començarà puntualment a les 21.30 h i, com en tots els actes de Can Vallerià, l’entrada serà gratuïta. Can Vallerià, casa natal de l’escriptor i poeta Valerià Pujol és al passeig Coromina, 32, al centre de Premià de Dalt. Hi ha un ampli espai d’aparcament a escassos metres.