El Festival de Titelles de Barcelona augmenta el nombre i la diversitat d’espectacles en la seva setena edició

Dinou espectacles de companyies originàries o establertes a Catalunya conformen la graella de programació de la nova edició del certamen, que tindrà lloc els dies 12 i 13 de març i inclourà més de 80 funcions

El cap de setmana del 12 i 13 de març la màgia dels titelles envairà el Poble Espanyol de Barcelona. Un total de dinou espectacles –cinc més que en l’any passat–  ompliran en aquesta setena edició del Festival de Titelles de Barcelona els diversos espais del recinte de Montjuïc amb propostes que pretenen emocionar els més petits però també els pares. Més de 80 funcions a càrrec de companyies consolidades i d’altres d’emergents integren la programació d’aquesta nova edició del festival que es durà a terme en 10 espais diferents del recinte.

El certamen continua en la línia de les darreres edicions: una programació que estableix complicitat amb el públic familiar local i també amb el sector professional dels titelles, i que dóna especial protagonisme al carrer com a espai escènic, aprofitant el valor arquitectònic del Poble Espanyol.

 

Nens, avis, animals, dimonis i ombres amb vida pròpia

L’espectacle “Draps”, que la companyia La Guilla Teatre presentarà en estrena absoluta, donarà el tret de sortida al festival, que integrarà propostes per a diverses edats, d’entre 10 minuts i una hora de durada. 

La graella es completarà amb espectacles que permetran al públic conèixer històries màgiques de nens, avis, ànecs, dracs,dimonis, micos, ombres que tenen vida pròpia… i fins i tot hortalisses! Tot plegat arribarà de la mà de les següents companyies: Binixiflatamb “En Pere de la Plaça”, AntiQchas amb “Déjà vu”, Ele amb “Roulettes”; Pamipipa amb “El Gegant del Pi”, Micro Troupe amb Bestiolari casolà”; Núria Mestres amb “El món de Violeta”; Olveira Salcedo amb “El flautista d’Hamelín”; Caneló Teatre amb “El secret de l’elixir”;Pinotxo en Bicicleta amb “Blau Marí”; Pengim Penjam amb “L’ànec Joaquim”; Néstor Navarro amb “Somni de titella”; Tanaka Teatre amb “Bon profit!”; La Finíssima amb “Titelles al Terrat”; Xinoxano Il·lusions amb “Els contes de la Nuri”; Sinilos amb “En Ximpa a la selva”;Valeria Giuglietti amb “Sombras nada más”; Animamundi amb “El príncep Granota”; i Desparpajo Clown amb “Transformación”. 

 

El teatre de titelles, un gènere amb tradició al Poble Espanyol

Actualment, el Festival de Titelles de Barcelona és una de les poques propostes especialitzada en aquest gènere al nostre país. El fet que l’aculli i l’organitzi el Poble Espanyol ve donat per la tradició que aquest recinte té ja des de 1999 amb la Concentració de Titelles del Poble Espanyol, per la qual van arribar a passar més de 70 companyies d’arreu i prop de 15.000 famílies.