El Festival Deltebre Dansa tanca la 18a edició amb 8.100 espectadors

S'han programat 28 espectacles i 305 professionals de la dansa i el circ contemporani, provinents de 48 nacionalitats

Redacció.- La 18a edició del Festival Deltebre Dansa ha tancat amb un gran èxit de públic, atret per un cartell d’espectacles de dansa i circ contemporani d’alt nivell al bell mig d’un territori natural excepcional com és el Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Un total de 8.100 espectadors han gaudit durant aquestes dues setmanes del Festival de 28 espectacles tant de companyies locals, com nacionals i internacionals que han mostrat l’excel·lència de la dansa i el circ més actuals. A la Creació Deltebre Dansa d’enguany hi han participat un total de 55 persones, un projecte que ja és un símbol destacable del Festival on la proposta escènica té l’objectiu de fomentar la cohesió social, utilitzant les arts escèniques com a eina inclusiva i transformadora. Una dramatúrgia col·lectiva compartida amb els veïns de Deltebre i que ha generat un espai de benestar social.

Enguany el Festival ha acollit a 305 professionals del món de la dansa i el circ contemporani vinguts d’arreu del món, 48 nacionalitats han estat presents en les sessions de formació professional que han conduït 19 professors de gran renom nacional i internacional, com Akram Khan, Wim Vandekeybus, Jasmin Vardimon, Lali Ayguadé, Chey Jurado, Rakesh Sukesh, Lucija Romanova, Anton Lacky, Natalia Gabrielczyk, Horacio Macuacua, Laja Field, Erna Ómarsdóttir i Halla Ólafsdóttir.

El Festival també ha comptat amb altres activitats que ja són marca de la casa, com les improvisacions als arrossars, la Nit Solidària i del Circ destinada a fer una recollida d’aliments i productes de primera necessitat per a repartir entre les persones més necessitades a través d’organitzacions sense ànim de lucre, o la Open Night Stage, on el Festival obre l’escenari a la improvisació i l’exaltació de l’art urbà al més pur estil de les ‘batalles de gall hip-hoperes’ però sense la part competitiva.

Deltebre Dansa enguany ha celebrat la seva majoria d’edat fent una crida a la responsabilitat individual i convidar a prendre acció davant les desigualtats socials i els problemes medi ambientals, sota el lema ‘Movement matters’ ha posat de relleu la importància dels petits gestos i apel·la a la funció reivindicativa de la creació artística. En paraules de Roberto Olivan, fundador i director artístic del Festival, “qui sap si tal vegada Deltebre Dansa pugui ser la llavor que germini un nou petit-gran canvi”.

El Festival Deltebre Dansa va néixer fa 18 anys a Deltebre, al bell mig del Parc Natural del Delta de l’Ebre, un dels paratges més singulars de Catalunya. Des dels inicis desenvolupa tota la seva tasca al voltant d’un conjunt de valors que s’han reforçat, transmès i reafirmat, en cadascuna de les seves edicions. El festival s’articula en tres eixos principals: la formació per a professionals, la programació artística i el retorn social.

Deltebre Dansa està compromès amb la formació d’excel·lència, amb professionals del sector a escala internacional. Aposta per la creativitat, la innovació i la qualitat en el sector de les arts escèniques, amb el focus posat sobre la dansa i el circ contemporanis, i és un esdeveniment compromès amb la inclusió social a través de la cultura. Treballa pel desenvolupament i la projecció del territori, l’intercanvi cultural i la creació d’una experiència única amb tots els participants, artistes convidats i assistents.

Un dels grans atractius del Festival és, i que està directament vinculat amb la seva aposta per la descentralització cultural, la seva privilegiada ubicació al cor del Delta de l’Ebre, territori d’alt valor mediambiental que complementa a la perfecció l’esperit del festival de crear una experiència singular.

Deltebre Dansa també treballa per a donar difusió del talent català programant espectacles de professors, creadors i artistes catalans així com també té molt en compte la importància del retorn social, promovent la participació i aproximació de tots els públics a la dansa en particular i a la cultura en general. Porta a terme accions socials i pedagògiques; integra grups en risc d’exclusió, i realitza campanyes solidàries.

Etiquetes: