El Festival Emergent porta 30 artistes a 6 municipis del Gironès

Amb actuacions musicals, poesia, circ, dansa, teatre, humor i màgia

Redacció.- De l’1 al 10 juliol la 17a edició del Festival Emergent portarà les arts en viu als pobles de Sarrià de Ter, Sant Gregori, Cervià de Ter, Vilablareix, Fornells de la Selva i Madremanya. El festival continua apostant pels artistes emergents, majoritàriament del país, juntament amb altres de més consolidats, en una programació clarament multidisciplinària repartida en el territori del Gironès i incidint especialment en poblacions petites de fins a 5.000 habitants, en la que és una proposta cultural de qualitat per a tots ells.

Es tracta d’espectacles de petit format i curta durada que fomenten el propi talent en estat pur, sense elements externs, creant un dinamisme poc habitual en els festivals, que juntament amb la qualitat de les propostes, esdevenen el distintiu diferencial i reconegut de l’Emergent.

Un festival que a més, proposa en una mateixa nit diverses disciplines artístiques. Música, màgia, dansa, mim, titelles, humor, clown o el circ són alguns dels gèneres que es combinen a l’escena i converteixen la programació en si mateixa en un acte creatiu.

El Conseller comarcal de cultura i turisme del Consell Comarcal del Gironès, Àdam Bertran, ha volgut destacar la continuïtat d’un projecte que “cada any va a més. Que gaudeix de molt bona acceptació per part de la crítica i del públic, sense haver perdut el seu caràcter popular. I que compta amb un públic fidel al qual s’hi segueix sumant públic jove”.

David Carabén, Las Karamba, Joan Garriga, Guillem Roma, Peyu, Les Estampades, Maria Jaume, El Pony Pisador, Enric Montefusco, Núria Graham, Caïm Riba, Xarim Aresté, Les Fourchettes, Les Anxovetes, Leonmanso, Josep Pedrals, José Luis Redondo, Madame Gaüc, Clàudia Cabero, La Fem Fatal, Planeta Impro, Mila Martínez, Isaac Jurado, Godai Garcia i Guillem Ramisa, Marta Pérez, Lali Ayguadé Co., Silver & Gold, Mario López, Kari i David Julià són els artistes que portaran les arts en viu a la plaça del poble.

El Festival se celebra sota l’organització de Fringe i el suport del Consell Comarcal del Gironès, que sempre té una aposta per a projectes culturals que sumen municipis, ja sigui amb projectes itinerants o simultanis, fet que aporta una major dimensió i més públic assistent.