El festival Estepa Mediterrània arriba amb 17 actuacions ben variades

El cartell presenta grups consagrats i de primer nivell com la Fanfare Ciocarlia

Redacció.- Després de 6 edicions i més de 60 actuacions, aquest 2016 la setena edició de l’Estepa Mediterrània arriba amb 17 actuacions ben variades i 2 espais escènics nous.. Era l’any 2010 quan naixia de la mà de Fira Mediterrània i Casa de la Música de Manresa el Circuit Estepa Mediterrània, un certamen ‘off’ en coproducció oficial que pretenia, a mode de radar de l’escena underground, ampliar els horitzons artístics circumscrits a la ‘mediterraneïtat’ i arrelar la Fira encara més a la ciutat programant a nous escenaris i a espais que treballen la música en directe durant tot l’any a Manresa.

El cartell presenta grups consagrats i de primer nivell com la Fanfare Ciocarlia, probablement la fanfàrria balcànica més famosa del món en plena gira de celebració dels seus 20 anys, que actuaran dissabte 8 d’octubre a l’Stroika amb Mazagan & Hamid El Hadri, proposta originària del Magrib amb una barreja de música tradicional i ritmes urbans que denominen chaâbi-groove. Un altre talent internacional a descobrir que ens proposa el cartell és Hanba!, un potent quartet que s’inspira en la fecunda Polònia d’entreguerres per oferir-nos un trepidant show de folk-punk que ja fa les delícies als festivals europeus i dels EUA: els polonesos actuaran en format cercavila dijous 6 d’octubre i divendres 7 els trobarem al Voilà! Tanquen l’apartat internacional els tolosans Scarecrow i la seva potent barreja de blues i hip-hop. Els de Tolosa de Llenguadoc arriben a la Mediterrània de la mà del programa euroregional MMM, capitanejat per les Cases de la Música i basat en l’intercanvi d’artistes a banda i banda dels Pirineus. Scarecrow tancaran dissabte 8 d’octubre la programació de l’Escenari Casa de la Música, un nou espai d’exhibició instal·lat a la Plaça Europa i pel qual passaran talents emergents de les cinc Cases de la Música: Hora de Joglar, des de Girona-Salt; Soroll Blanc, des de Terrassa; O Val das Mouras, des de L’Hospitalet; Darlas Qwart, des de Mataró, i El Fugitiu, des de Manresa.

Una altra de les novetats d’enguany és la incorporació d’un segon espai escènic, que serà diürn, gratuït i basat en la cultura del sound system jamaicà. Des del migdia i fins al vespre de dissabte 8 d’octubre, el Parc de la Seu acollirà la instal·lació del sistema de so artesanal fabricat pels barcelonins Rebelmadiaq, amb una programació que inclourà les actuacions dels bagencs Instròniks (amb taller per a infants inclòs), els osonencs Fire Warriors, els barcelonins The Rigodonians i els mateixos Rebelmadiaq Sound System. Rebelmadiaq han fabricat un potent i acurat sistema de so de manera artesanal però professional, emmirallats en la cultura del sound system jamaicà: el sistema de so al servei de la festa popular, sense escenaris ni divisions entre públics i artistes que conviuran en un únic espai on la música serà el nexe d’unió. La setena edició del Circuit Estepa Mediterrània s’inaugurarà el dijous 6 d’octubre amb l’actuació de la cantant aranesa Alidé Sans, que ens presentarà el seu nou disc Eth Paradís ei en tu, i comptarà també amb un cartell triple divendres nit a l’Stroika per fer país: Gertrudis presentant en primícia les cançons del seu nou treball, Ebri Knight i el seu folk combatiu des del Maresme i l’actuació d’un dels valors emergents de la nova escena de fusió de casa nostra, Dr. Prats.