El festival Eufònic suma noves propostes

Tanca la programació de la seva 10a edició i posa totes les entrades a la venda

Redacció.- El festival, que se celebra del 20 al 29 d’agost a Terres de l’Ebre, suma les actuacions del productor d’electrònica francès D.K., per primera vegada a Espanya i estrenant nou directe; el gender-fluid pop del californià Lawrence Rothman, que torna al festival després de fer una de les actuacions més recordades i èpiques; Bromo, projecte de Paloma Peñarrubia i Azael Ferrer al voltant de l’experimentació visual i l’art digital; la carismàtica personalitat i l’italo disco de Josep Xortó The Congosound; els paisatges poètics de Barba Corsini; la intervenció CSFCMMCAT de Marc O’Callaghan, que reinterpreta el folklore catòlic en clau de música makina, i la intervenció de _blank, alter ego de Blanca Rego. Aquests artistes se sumen als ja anunciats la setmana passada. Consulta aquí la programació completa.

Eufònic 2021 organitza un taller sobre els fenòmens electrònics de veu a càrrec de Carl Michael Von Hausswolff, un dels artistes sonors europeus més veterans i rellevants; l’activitat participativa de Judit Onsès i Mercè Ubalde per observar i reflexionar sobre les noves espècies aparegudes al Trabucador -els vigilants, les garites, els aparcaments no oficials-; i els tallers infantils sobre com produir música i so per a un videojoc, a càrrec de Daniel Moreno Roldán i Àlex Palacíni sobre com construir elements lumínics amb materials senzills a càrrec de Fèlix Casanellas lligat a l’exposició de Tomonaga a Lo Pati.

Eufònic Pro, que se celebrarà els dies 26 i 27 d’agost a Tortosa Capital de la Cultura Catalana el 2021, anuncia avui la programació. Eufònic Pro reflexionarà sobre els conceptes de perifèries geogràfiques i creatives, sobre les noves ruralitats i la creació artística en entorns no urbans, l’ecopensament i la simbiosi, amb ponents i convidats com Maria PTQKClara Boj Diego DíazRosa CerarolsFrancesco DobrovichMaria Climent Laila Hida, entre molts altres, així com la presentació de la nova xarxa europea AREA, Art in Rural European Areas.

t