El Festival Grec estrena l’espectacle de dansa i música “Fem una bona pena abans de morir”

Els artistes Sònia Gomez i Los Sara Fontán dialoguen amb la mort i presenten un catàleg de grans morts en escena

Redacció.- L’Auditori de Barcelona estrena els propers 8 i 9 de juliol l’espectacle Fem una bona pena abans de morir, ideat per la ballarina, performer i coreògrafa Sònia Gómez i el col·lectiu musical Los Saran Fontán. La peça, que s’emmarca dins del cicle Escenes de la programació estable de L’Auditori, és una de les dues propostes que presenta al Grec Festival de Barcelona d’enguany.

Fem una bona pena abans de morir proposa un catàleg de grans (i petites) morts en escena. Partint del fet que l’òpera, la música clàssica, la dansa i totes les arts vives acumulen cadàvers als seus llibrets, aquest trio d’artistes deslliguen aquestes defuncions del seu context i les juxtaposen, igualant els clímaxs èpics, els finals patètics, els decessos còmics, les morts universals o les pèrdues més íntimes que representen. Així, recollirà moments clau com el desenllaços funestos dels ballets El llac dels cignes de Piotr Ilitx Txaikovski i La consagració de la primavera d’Ígor Stravinski o de l’òpera Elektra de Richard Strauss, entre d’altres.

El primer treball conjunt de Sònia Gómez i Los Saran Fontán fixa la mirada en l’instant precís del traspàs, tot buscant donar resposta a preguntes com: què ens uneix al final de la vida? què ens urgeix fer abans de morir? i què en quedarà, de nosaltres després de la mort?

El projecte és un encàrrec d’Escenes, el cicle de trobada entre disciplines artístiques que proposa L’Auditori, i és per això que té com a fil discursiu el relat artístic «mort o retorn» que inspira la temporada 2022-2023 de la institució musical. Ha comptat també amb el suport de la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, Nau Ivanov i Nyam Nyam.

L’OBC amb Ludovic Morlot al Teatre Grec

La propera proposta amb la qual L’Auditori participa al Grec Festival de Barcelona és l’estrena nacional al Teatre Grec el dissabte 22 de juliol de l’òpera del gran compositor nord-americà David Lang The Prisoner of the State (2019). L’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) sota la batuta del seu director titular Ludovic Morlot i juntament amb el Cor d’homes del Cor Jove de l’Orfeó Català i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana oferiran una vetllada molt especial amb aquesta història sobre presos polítics, resultat de l’apropiació activa de Lang del Fidelio de Ludwig van Beethoven.

Etiquetes: