El Festival Hamaka, al pati del castell de Montjuïc de Barcelona

El programa es reparteix entre tots els diumenges de l'estiu

Aquest diumenge té lloc el cinquè cap de setmana del festival de música Hamaka 2008. L’esdeveniment ha tornat a la seva ubicació original, els fossats del castell de Montjuïc de Barcelona
Una novetat destacable de L’Hamaka 2008, que al mateix temps és un factor que el diferencia de la resta de festivals del país, és L’ús D’energia totalment neta i renovable. Els organitzadors, amb la voluntat D’aconseguir un equilibri entre diversió, música i respecte pel medi ambient, han dissenyat un enginyós sistema que permet generar energia elèctrica a partir de la força física del públic. En una zona designada específicament per a aquest ús, hi haurà deu punts de recollida D’energia, on el públic que vulgui contribuir a donar energia al festival podrà pedalar còmodament assegut en un seient ergonòmic. La força mecànica que es produeix es transforma en electricitat i s’emmagatzema en un condensador, aportant així L’energia necessària per alimentar tot L’equip de so.

El calendari de L’Hamaka s’amplia respecte a les edicions anteriors amb una cita al mes durant tot L’estiu, des de L’obertura el 22 de juny fins al tancament, el 21 setembre, coincidint amb les festes de la Mercè i amb l’actuació exclusiva de la reconeguda banda Nouvelle Vague. Okou, Melanie Pain, Bitxe, Chris Wyatt Scott, Lole, Blue & Joy, Chris Vogado (Zero db), són algunes de les propostes musicals destacades del cartell D’aquest any.

Aquest original festival ja ha consolidat un espai propi i un estil particular a L’agenda cultural de Barcelona. Allunyats per vocació de les estructures D’altres festivals D’estiu, els organitzadors de L’Hamaka (una iniciativa de la productora Eslabom formada pels col.lectius Otherkind i Verdes Records) reafirmen el compromís de crear un esdeveniment lúdic a mida de les persones, divertit, relaxat, gratuït i respectuós amb el medi ambient.

Etiquetes:
,